yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Şiddetle mücadelede ŞÖNİM var!

Şiddetle mücadelede ŞÖNİM var!
09.12.2021 17:06
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ    

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Yasemin Yiğen çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, Yalova’daki çalışmaları anlattı. Yiğen, “Müdürlüğümüz hizmetleri kapsamında, kadın erkek fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak, şiddet mağduru kadın ve çocuklara hızlı ve yerinde hizmet sunabilmek adına barınma, psiko-sosyal destek, danışmanlık ve rehberlik, hukuki destek, tıbbi destek, ekonomik destek, eğitim desteği, kreş desteği gibi birçok hizmet sunularak ilgili birimlere gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır” dedi.

‘Kadın Konukevi’nde ağırlanıyor’..

Şiddet mağduru kişilerin tespiti noktasında yürütülen çalışmaları aktaran Yiğen, “Müdürlüğümüze aile mahkemeleri ve kolluk birimlerince iletilen ya da Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen mesleki çalışmalar neticesinde şiddet mağduru kişi ya da kişilerin koruma altına alınması uygun görülerek mağdurun talebi doğrultusunda ya da tarafımızca talep edilen önleyici ve koruyucu tedbir kararları ile adres gizliliği kararlarının takibi yapılıyor. 6284 karar takip sistemimiz olan aile bilgi sistemine kolluk birimleri ya da aile mahkemelerince veri kaydı gerçekleştirilen her vakanın aynı tarihte sistem incelemesi gerçekleştirilerek risk analizi yapılıyor. Yüksek riskli vakalar öncelikli olarak değerlendiriliyor. Şiddet mağduruna yönelik iletişim bilgilerinin bulunmaması halinde ilgili kolluk birimleri ya da Nüfus Müdürlüğü ile iletişime geçilerek kişilerin iletişim bilgilerine yönelik gerekli araştırmalar gerçekleştirilerek, ihtiyaç halinde COVİD-19 tedbirleri kapsamında kişiler hakkında sosyal inceleme gerçekleştirilmektedir. Barınma talebi ile Müdürlüğümüze bireysel olarak müracaat eden ya da kolluk refakatinde Müdürlüğümüze getirilen kadın ve çocukları hakkında tarafımızca gizlilik esası çerçevesinde gerekli görüşmeler sağlanarak, COVİD-19 tedbirleri kapsamında kişilere COVİD-19 testi yapılmakta olup, testin sonuçlanma sürecinde kişiler hakkında 6284 SK’ nın 3/1-a maddesi gereği mülki amir onayı ile barınma tedbiri talep edilmekte ve sosyo ekonomik yoksunluğa bağlı barınma problemi yaşayan kişiler hakkında talep edilen barınma tedbirleri uygun görülen sosyal tesis ve otellerde uygulanmakta, şiddet mağdurlarının ise ilimizde bulunan 20 kapasiteli Kadın Konukevine kabul işlemleri yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

ŞÖNİM mağdurunun yanında..

Yalova’da mağdur olan kadına ŞÖNİM’in ve Kadın Konukevleri’nin kucak açtığını belirten Yiğen, “Yalova’da Kadın Konukevi 2012 yılında açılmış olup, 20 kapasite ile hizmet veriyor. Burada şiddet ya da barınma nedeniyle kadınlar 6 ay süre ile çocuklarıyla birlikte kalabilmektedirler. Konukevinde kadınlara kaldıkları süre içerisinde barınma dışında harçlık, psiko-sosyal destek, istihdam için İŞKUR’a yönlendirme, mesleki kurslara yönlendirme, hukuki sorunları için avukatlık hizmetleri, kreş imkanları, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirme hizmetleri veriliyor. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), 2016 yılında açıldı. Burada da şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesinin önüne geçilecek tedbirler alınıyor” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.