yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

SEVENCAN’IN İMZA GÜNÜ’NE YOĞUN İLGİ

SEVENCAN’IN İMZA GÜNÜ’NE YOĞUN İLGİ
07.07.2024 01:59
0
A+
A-

Yalova, araştırmacı-yazar Muhsin Sevencan’ın kaleme aldığı Beşinci Kol Faaliyetlerindeki Hedefindeki Sultan, 2. Abdülhamid Han kitabının tanıtım ve imza gününe ev sahipliği yaptı. Engelsiz Kafe’de düzenlenen etkinliğe Yalova’nın önde gelen isimleri ve kitapseverler yoğun ilgi gösterdi..

 

..”Yalova meselesini araştırırken bu kitap ortaya çıktı. Ben aslında bu Yalova olayını araştırıyordum. Bu olaydan bir girdim; karşıma korkunç şeyler çıktı.”

 

..”Bu kitabı yazmak için uzun yıllar emek harcadım. Eğer isteseydim daha önce de bitirebilirdim. Mesela kitabı yazarken bir bölümü bitiriyorum daha sonra o bölümü gözümde canlandırıyorum. Ben burada neyi eksik yapmışım ya da nereyi değiştirmem gerekiyor, onun hayalini kurdum. 8 yıl boyunca bu kitabı yazarken aslında yaşadım. Bu kitapta kurgu yok. Hepsi yaşanmış gerçek olaylar.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Beşinci Kol Faaliyetlerindeki Hedefindeki Sultan, 2. Abdülhamid Han kitabının tanıtımı ve imza günü Engelsiz Kafe’de yapıldı. Kitap tanıtım ve imza gününe Yalova’nın önde gelen isimleri katıldı. Araştırmacı-Yazar Muhsin Sevencan, ilk olarak kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

‘YAZMAYI BİLMEK İÇİN İYİ OKUMAK GEREKİYOR’..

Eserin hazırlanma aşamasında eleştiri ve önerilerle katkıda bulunan Ahmet Akyol, yaptığı açıklamada, “Bu kitap aslında 10 yıllık bir çalışmanın eseridir. Muhsin Hoca, arşivde bulduğu evrakları tek tek benimle paylaştı. Bunun için de kendisine müteşekkirim. Bu kitapta Yalova için çok önemli kaynaklar var. Diğer iki kitap da öyle. Bu kitap yerel kaynak için gerçek bir kaynaktır. Biz toplum olarak okumayı sevmiyoruz. Okumayı sevmediğimiz için de yazmıyoruz. Yazmayı bilmek için de iyi okumak gerekiyor. Şaka gibi ama bizim tarihimizi yazanlar da yabancılar. Genel tarih böyle. Ama Yerel tarih öyle değil. Yerel tarih yazanlar eseri ortaya çıkarırken olağanüstü emek ve çabalar sarf ediyorlar. Ben değerli kardeşim Muhsin Sevencan’ın Yalova’ya çok yararlı işler yaptığına inanıyorum. Bu çalışmaların değeri seneler sonra anlaşılacak” dedi.

‘ÖZVERİLİ ÇALIŞMAYI SÜRDÜRDÜK’..

Eserin bütüncül fikrine katkıda bulunan Mehmet Şenduran, ise yaptığı açıklamada, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Muhsin Hoca ile yollarımız 30 yıl önce kesişti. Bütün gücümüzle diğer öğretmenlerimiz ile birlikte öğrencilerin geleceği için özveri ile çalıştık. Bu kitap ile de bu özverili çalışmayı sürdürdük. Muhsin Hoca’ya çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

‘EDEBİ MANADA AKICI BİR KİTAP’..

Eserin redaksiyon çalışmasını yapan Selda Altan ise, “Bu kitaba kavuşmam esasen bir vuslat gibiydi. Ben tarih sevdalısı bir yetişkinim. Kitabı okumaya başladıktan sonra ilk önce sadece okuma yaptım. Akabinde anlatım bozukluklarını görsel olarak tek tek düzeltmeye başladım. Kitap gerçekten edebi manada akıcı bir kitap. Akıcı, duru ve yalın bir anlatıma sahip. Kurgusunu polisiye bir kurgudan almış. O anlamda sürükleyici bir kitap. Ben Yalova tarihinin bu kadar deruni olaylar içerdiğini bilmiyordum. Yalova’yı tanıma fırsatı bize bulduran, gençlerimize de Yalova için kaynaklık edecek çok ciddi bir belgedir. Muhsin Hoca’ya bazen telefonda sordum; bu sayfada böyle bir bilgi var bunun mesneti nedir diye. Hepsi belgeye dayanıyor dedi. Arkayit kelimeleri çevirmede kendisi çok mahirdir. Yazı okumalarında Muhsin Hoca’ya başvurabiliyoruz” diye konuştu.

‘YALOVA’NIN TARİHİNİ ÖĞRENMEK İSTEYENLER BU KİTABI OKUYABİLİRLER’..

Eserin basımına destek veren Asri Karaarslan Uzun da, “Böylesine güzel bir eserin Yalova’ya ve ülkemize kazandırılmasında harcadığı emekler için evvela Muhsin Sevencan’a teşekkür ediyorum. Yalova’nın tarihini öğrenmek isteyenler bu kitabı okuyabilirler” dedi.

‘8 YIL BOYUNCA BU KİTABI YAZARKEN ASLINDA YAŞADIM’..

Kitap hakkında bilgi veren Araştırmacı-Yazar Muhsin Sevencan ise, “Bu kitabı yazmak için uzun yıllar emek harcadım. Eğer isteseydim daha önce de bitirebilirdim. Mesela kitabı yazarken bir bölümü bitiriyorum daha sonra o bölümü gözümde canlandırıyorum. Ben burada neyi eksik yapmışım ya da nereyi değiştirmem gerekiyor, onun hayalini kurdum. 8 yıl boyunca bu kitabı yazarken aslında yaşadım. Bu kitapta kurgu yok. Hepsi yaşanmış gerçek olaylar” dedi.

‘YALOVA’YI YAZARKEN ORTAYA ÇIKTI’..

Yalova’yı yazarken bu eserin ortaya çıktığını söyleyen Sevencan, “Yalova meselesini araştırırken bu kitap ortaya çıktı. Ben aslında bu Yalova olayını araştırıyordum. Bu olaydan bir girdim; karşıma korkunç şeyler çıktı. Olayın çok daha büyük boyutlar içerdiğini fark ettim. Bunu fark edince konunun içine dalmış oldum. Aslında Yalova meselesinden başlamıştık ama boyutunun çok farklı olması bizleri farklı noktalara taşıdı. Aslında benim ilk niyetim Abdülhamid Han’ın yaşadığı olayları yazmak değildi. İster istemez olayların içinde Abdülhamid karşıma çıktı” ifadelerine yer verdi.

İMZA GÜNÜ İLE SON BULDU..

Tanıtım etkinliğinin ardından Araştırmacı-Yazar Muhsin Sevencan, kitapseverler için eserini imzalayarak katılımcılarla sohbet etti. Kitapseverler, Sevencan’a olan ilgilerini ve teşekkürlerini ileterek etkinlikten memnuniyetle ayrıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.