yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

KAN BAĞIŞI HEDEFİNE ÇOK AZ KALDI

KAN BAĞIŞI HEDEFİNE ÇOK AZ KALDI
29.11.2023 16:58
0
A+
A-

DUYARLI YALOVA!

  • Türk Kızılay Yalova Şubesi Başkanı Selvet Duman, 2023 senesinin son günlerine yaklaşırken yıllık kan bağışı hedefine çok az kaldığını söyledi.  

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türk Kızılay Yalova Şubesi Başkanı Selvet Duman, hem ulusal hem de uluslararası alanda önemli çalışmalar yapan Türk Kızılay Yalova Şubesi’nin bu yılki kan bağışı hedefinin 14 bin ünite olduğunu söyledi. Duman, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde geçtiğimiz günlerde startı verilen ‘Okulumda Kanpanya Var’ isimli projeye vatandaşların da oldukça duyarlılık gösterdiğini belirterek, yıllık kan bağışı hedefine ulaşmaya çok az kaldığını dile getirdi.

‘Yalova duyarlı bir il’

Duman, “Bu seneki kan bağışı hedefimiz 14 bin ünite, Kasım ayı sonu itibariyle de kan bağışı stoğumuz 13 bin üniteye ulaştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yaptığımız projenin ilk etabı, 19 Temmuz İlkokulu’nda başladı. Projemiz yıl içerisinde devam edecek. Vatandaşlarımız ve velilerimizde okullarda açılan stantlara gelerek oldukça duyarlılık gösterdiler. Yalova bu konuda oldukça duyarlı bir il” dedi.

‘Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır’

Kan bağışının yılda bir kez değil, her zaman hatırlanması gereken bir duyarlılık hareketi olduğunu kaydeden Başkan Duman, “Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Herkesin her an kana ihtiyacı olabilir hem bu düşünce hem de bir cana umut olmak her insan için önemlidir. Kan bağışı hedefimize çok az kaldı. Bağışçılarımızın bu hususa önem vermesini bekliyoruz. Destek olan bağışçılarımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Duman, çalışmaları anlattı

Türk Kızılayı’nın yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu çalışmaları da anlatan Duman, “Türk Kızılayı, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunuyor. Türk Kızılay, ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahiptir. Bölge Kan Merkezleri, Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış araçları ile ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamayı hedefliyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.