yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2662
EURO
34,8261
ALTIN
2.430,39
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

SAĞLIK AKADEMİSİ GÜNLERİ BAŞLADI

SAĞLIK AKADEMİSİ GÜNLERİ BAŞLADI
15.12.2023 12:57
0
A+
A-
  • Yalova Üniversitesi Sağlık Akademisi Günleri, İlk Yardım Amaçlı Davranış ve Bilinç Geliştirme Konuları başlıklı panel ile başladı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen panele, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Prof. Dr. Cahit Külekçi, fakülte dekanları, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Yalova Üniversitesi Genç Fizyoterapistler Kulübü’nün organize ettiği ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Geri’nin moderatörlüğünde gerçekleşen panele Mediko Sosyal Merkezi Hekimi Dr. Metin Sabuncu konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, ilk yardım konusunda farkındalık oluşması için bu paneli düzenlediklerini ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti. Panelin moderatörlüğünü yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Serdar Geri ise panelin açılış takdiminde 2019 yılında 4.3 milyon kişinin kaza ve yaralanma sebebiyle hayatını kaybettiğini belirterek, doğru ilk yardım müdahalesi olması halinde bunların yüzde 20’sinin hayatta kalabileceğine dikkat çekti. Mediko Sosyal Merkezi Hekimi Dr. Metin Sabuncu da, gündelik hayatta ilk yardım gerektiren durumlarda yapılacak müdahaleleri gönüllü öğrenciler eşliğinde uygulamalı olarak katılımcılara anlattı. Yoğun katılımın olduğu panel, soru cevap etkinliği ve katılımcılara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.