yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

SUBAŞI’NDAKİ OKULLARA MEYVE BAHÇESİ

SUBAŞI’NDAKİ OKULLARA MEYVE BAHÇESİ
15.12.2023 12:57
0
A+
A-
  • Subaşı Belediyesi, Yalova TEMA’nın önerisi ile çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve okullardaki çocukların dalından meyve yemesi amacıyla beldedeki okulların bahçesine meyve ağacı dikti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Subaşı Belediyesi, beldede bulunan Subaşı Okulu ve Hacı Ali Saruhan Okulu’nun bahçesine meyve fidanı dikimi projesi başlattı. Proje kapsamında erik, mandalina, ayva, armut, elma, kumkuat, şeftali olmak üzere farklı türlerde meyve ağaçları dikildi. Ağaç dikimine Subaşı Okulu’nda başlanarak, Hacı Ali Saruhan Okulu’ndan devam edilecek. Bahçede gelecek nesiller için fidan diktiklerini belirten Yalova TEMA Temsilcisi Necla Güner, şöyle devam etti:  “Belki bizler, fidanları birlikte diktiğimiz öğrencilerimiz bunlardan yiyemeyeceğiz, fakat geleceğe iyi miras bırakmanın mutluluğunu yaşayacağız. Yarın bu fidanlar ağaç olunca buradaki öğrenciler gölgesinde kitap okuyup dinlenecek, hatta meyvelerden tadacaklar. Her şey geleceğimiz olan öğrencilerimiz için. Bizler onlara daha sağlıklı ve mutlu ortam sağlayarak onların başarılı olmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

‘Meyveyi dalından koparıp yiyecekler’

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, okul bahçelerinin yeşillendirilmesi, ağaçlanması amacıyla hayata geçirilen proje ile çocuklara doğayı sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi. Asıl amacın çocuklara bir fidanın nasıl yetiştiğini göstermek olduğunu belirten Canbay, “Fidanın, toprakla buluşması, gelişip ve büyümesi, çocukların bunu gözlemleyebilmesi ve ona sahip çıkabilmeleri, ileride daha duyarlı birey olmaları açısından büyük farkındalık oluşturacaktır. Bununla beraber meyveyi dalından koparıp yiyecekler. Umuyorum ki 4 yıl sonra burada okuyan yavrularımız bu ağaçların meyvelerinin tadına bakacaklardır” ifadelerini kullandı. Subaşı Okulu’na ayrıca araç yolu kenarına İş Adamı Selami Doğancı’nın bağışı olan 250 adet süs ağaçları da dikiliyor.

Teşekkür etti

Subaşı İlkokulu Müdürü Taner Yeşilmurat, “Bizlere bu konuda destek veren Belediye Başkanımız Turan Canbay’a, Yalova TEMA gönüllülerine, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Fidanların bakımı ve korunması sorumluluğunu üstlenen öğrencilerin, doğa ve ağaç sevgisiyle yetişmesi ve bilinçlenmesi hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.