yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

RABBİM ULAŞTIR! 

03.02.2022 16:02
0
A+
A-

 

 

Zaman yine çok hızlı aktı!

Günler, aylar, mevsimler bir telaştır geçip gidiverdi!

“Rabbim bizleri nice nice Ramazan’lara ulaştır.” duasıyla uğurladığımız bir önceki rahmet iklimi,  şükürler olsun ki yine kapımızı çaldı.

Dillerimiz yine duaya durdu:

“Allâhümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa’bân, ve bellignâ Ramazân.”

Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) affa ve mağfirete muhtaç biz ümmetine tavsiyesi olan bu duada şöyle  niyaz ederiz: “Rabbimiz! Receb ve Şâbânʼı hakkımızda mübârek eyle, bizleri Ramazanʼa ulaştır.” (Müsned, I, 259) Aminnn!

Recep ile başlayan, merhametin sağanak sağanak yağdığı bu eşsiz iklim, kendisine bir pay bulmak  isteyen, hesapsız ihsan ve lütuftan hissedar olmak isteyenler için bulunmaz bir nimettir. Ve Rabbimiz  bu nimeti bir kez daha yaşama fırsatını bizlere sundu. 3 basamak durmak da önümüzde. Recep,  Şaban, Ramazan!

Alemlere rahmet Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) : “Receb Allah’ın ayıdır, Şâban benim  ayımdır, Ramazan ise ümmetimin ayıdır” şeklinde nebevi bilgilendirmesi ile bizleri bu mübarek üç aylarda nefsani anlamda hastalıklarımızdan, eksiklerimizden kurtulma adına bir yolculuğa davet eder.

Yaradanına kullukta vazifelerine hakkıyla yerine getiren ve bu hususta kendisine son peygamber Hz.  Muhammed Mustafa’yı (s.a.v.) rehber edinen bir mümin, ebedi kurtuluşun beratını alabileceği içinde  bin aydan daha hayırlı bir geceyi barındıran Ramazan’a kendisini hazırlamış demektir.

Zünnun-i Mısri mübarek üç aylar hakkında şu yorumda bulunur: “Recep ekim ayıdır (tohumları  toprağa ekme), Şaban sulama ayı, Ramazan ise hasat ayıdır.”

İnsan ne yiyip içmek istiyorsa onu eker!

Ne kadar verilmişse o toprak (ömür) bizim, tohum (amel) bizim, zaman bizim!

Sırtımızda bir küfe ya dolduracak ya boşaltacağız; ya hayrımıza dolduracak da zararımıza olanların  hamallığını yapacağız!

Azığımızın ne olmasını istediğimize, neyin sefasını sürmeyi arzuladığımıza karar verme zamanıdır!

Ey nefis kendine gel demenin zamanıdır! Zordur ama vaktidir! Her an çok kıymetlidir! Ve bu kıymetli aynı zamanda tekrarı olmayan zaman, avuçlarımızın arasından eriyip gitmekte! İnsanın gafilliği de eşsiz!

Bizi bizden daha iyi tanıyan Rabbimiz, kendimize gelmemiz için uyarıp durmakta:

“Ey iman edenler! Allah’tan korkun, herkes yarın için ne hazırladığına bir baksın; Allah’tan sakının, çünkü Allah, işlediklerinizden haberdardır.” (Haşr, 59/18)

Bakın şimdiden birkaç gününü geride bıraktık. Keşke dememek için bugüne ve yarına bakarak Rabbimizden yardım talep edelim: “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri affeyle! Recep’i ve Şa’banı bizler hakkında hayırlara vesile eyle, bizlere ve nesillerimize Ramazan’a af ve afiyet içerisinde ulaşmayı nasib eyle!”

Aminn.

 

Yazarın Diğer Yazıları
12.05.2022 15:27
02.12.2021 13:28
11.03.2022 16:21
10.02.2022 14:55
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.