yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3688
EURO
34,7360
ALTIN
2.397,73
BIST
10.158,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

PROF. DR. DOĞAN SAÜ REKTÖR YARDIMCISI

PROF. DR. DOĞAN SAÜ REKTÖR YARDIMCISI
24.07.2022 12:48
0
A+
A-
  • Yalovalı bilim insanı Dr. Emrah Doğan, Proje ve Ar-Ge’den Sorumlu Rektör Yardımcısı oldu
  • Dr. Emrah Doğan’ın araştırma konuları, genel olarak, hidroinformatik olarak da adlandırılan yeni matematik tekniklerinin su kaynakları mühendisliği ve hidrolojideki uygulamalarını içeriyor.
  • Doğan’ın; özellikle taşkın yayılım-tehlike-risk haritalarının oluşturulması, taşkın risk yönetim planlarının hazırlanması, taşkın öteleme, akarsularda taşınan katı madde miktarının modellenmesi ve akarsularda su kalitesinin modellenmesi ile ilgili konularda yaptığı araştırmalar saygın dergilerde yayımlandı.

 

  • Haber / M. Ali CANTÖRÜN

Yalovalı genç bilim adamı Prof. Dr. Emrah Doğan, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı oldu.Doğan, 9 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Sakarya Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Hamza Al tarafından Proje ve Ar-Ge Faaliyetlerinden Sorumlu Rektör Yardımcılığı görevine getirildi.

  • Dr. Emrah Doğan kimdir?

1979 yılında doğan, ilkokulu Yalova Taşköprü İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Yalova Lisesi’nde tamamlayan Emrah Doğan, 1997 yılında kazandığı Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu. 2001-2002 yılları arasında Yalova Belediyesi’nde inşaat mühendisi olarak görev yapan ve 2002 yılında Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Prof. Dr. Emrah Doğan, 2003 yılında Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Enstitü Anabilimdalı (EABD) Hidrolik Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl aynı bilim dalında doktora eğitimine başlayan ve 2005 yılında TÜBİTAK yurt dışı araştırma bursunu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nin Purdue Üniversitesi’nde doktora tezi ile ilgili bilimsel çalışmalarda bulunan Doğan, 2007 yılında ülkesine geri döndü. Doktora çalışmalarına ODTÜ ve Sakarya Üniversitesi’nde devam eden, 2008 yılında doktora eğitimini tamamlayan Doğan, 2009-2010 yılları arasında askerlik hizmetini yedek subay olarak yaptı. Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde 2009 yılında Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan ve aynı bölümde 2012 yılında doçent, 2018 yılında profesör unvanını almaya hak kazananSakarya Üniversitesi Rektör YardımcısıProf. Dr. Emrah Doğan, evli; biri erkek biri kız olmak üzere 2 çocuk babası.

  • Araştırma konuları…

Prof. Dr. Emrah Doğan’ın araştırma konuları,genel olarak, hidroinformatik olarak da adlandırılan yeni matematik tekniklerinin su kaynakları mühendisliği ve hidrolojideki uygulamalarını içermektedir. Özellikle taşkın yayılım-tehlike-risk haritalarının oluşturulması, taşkın risk yönetim planlarının hazırlanması, taşkın öteleme, akarsularda taşınan katı madde miktarının modellenmesi ve akarsularda su kalitesinin modellenmesi ile ilgili konularda yaptığı araştırmalar saygın dergilerde yayımlandı. Şimdiye kadar 37 tanesi SCI-indeks olmak üzere toplam 53 tane dergi makalesi, 40 tanesi uluslararası olmak üzere 49 tane de konferans bildirisi yayınlandı. SCI-indeks kapsamındaki yayınları Web of Science’da(WoS) 660’ın üzerinde atıf aldı. SCI-indekste taranan 30 farklı dergi için toplamda 100’ün üzerinde hakemlik yaptı. Yayınlarının toplam WoSh-indeks değeri 14. Danışmanlığında 6 adet doktora tezi, 8 adet yüksek lisans tezi tamamlandı. Halen danışmanlığında 4 doktora öğrencisi ve 5 yüksek lisans öğrencisi bulunuyor.

  • Aldığı idari görevler..

2013-2019 yılları arası Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi’nin baş editörlüğünü yapan Prof. Dr. Emrah Doğan’ın imza attığı yayınlar bu süreçte Ulakbim TR-Dizin, EBSCO, BASE gibi birçok önemli indeksler tarafından taranır olmuştur. Doğan; 2017-2020 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Afet Yönetimi Enstitü Anabilim Dalı kurucu başkanlığını yaptı. Sakarya Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurucularından olup 2018-2021 yılları arasında merkez müdürlüğü görevinde bulundu. 2019 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı ve Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor. Bölüm Başkanlığı görevi esnasında 2. öğretim programının kapatılmasına öncülük etti ve bu sayede öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı azaltıldı, eğitim-öğretim kalitesi arttırıldı. Bununla birlikte öğretim üyelerinin bilimsel çalışma nitelikleri de yükseltildi. Bunun sonucu olarak SCI-indekste taranan dergilerde yayınlanan toplam yıllık makale sayısı 7 adetten 20’nin üzerine çıktı. Bölüm öğretim üyelerince 2 tane deprem temalı TÜBİTAK 1001, 2 tane de 1002 projesi alındı. Bölüm öğretim üyelerinin sektör ve kamuya yaptığı danışmanlık sayıları arttı. Yine bölüm başkanlığı sürecinde; enerjide millileşmeyi, yerlileşmeyi önceledi ve üniversite-sanayi işbirliği kapsamında doğalgaz platform yapıları ile ilgili 4 tane sektör odaklı teknik seçimlik dersin açılmasına öncülük etti. Bu çerçevede, İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin staj, tasarım ve bitirme çalışmalarının, bu alandaki büyük ulusal firmaların yardımıyla sektör odaklı olarak gerçekleştirilmesi temin edildi. Ek olarak, öğrencilere sahada uygulamalı çalışmalar yaptırmaya dönük protokoller yapıldı ve başarılı öğrencilerin bu büyük firmalarca istihdam edilmesi sağlandı.

  • Sakarya Üniversitesi tarihçesi ve sayısal bilgiler…

1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu,1971 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’ne dönüştü, ilk olarak İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri kuruldu. Kurum; 1982-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte olarak öğretim verdi. 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Sakarya Üniversitesi kuruldu. Akademik ve teknik altyapısını hızla tamamlayan üniversite, idari birimleri ile ISO-2002 Kalite Belgesi ile EFQM Mükemmellik Yetkinlik Seviyesi Kalite Belgesi’ne sahip ilk ve tek devlet üniversitesi olup laboratuvar, eğitim ve sosyal hizmetler, internet alt yapısı ve bilişim sektöründeki atılımlarıyla diğer üniversiteler için örnek oluşturuyor.

Sakarya Üniversitesi’nde toplam öğrenci sayısı 41.392, akademisyen sayısı 2.531, idari personel sayısı 541. Üniversitede 13 fakülte, 6 enstitü, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 29 ön lisans programı, 213 lisans programı, 182 yüksek lisans programı, 90 doktora programı olmak üzere toplamda 514 adet program bulunuyor. Araştırma merkezi sayısı ise 36. Sakarya Üniversitesi, URAP Türkiye sıralamasına göre ülkemizdeki tüm üniversiteler arasında 26. sırada yer alıyor. Ülkemizdeki tüm üniversite teknoparkları sıralamasında ise 14. sırada.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.