yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘BİNDİĞİMİZ DALI KESİYORUZ!’

‘BİNDİĞİMİZ DALI KESİYORUZ!’
27.03.2023 18:06
0
A+
A-

..”Her taraf beton olursa ne ekeceğiz de ne yiyeceğiz?”

‘ÜRETİM YAPAN ÇİFTÇİ KALMAYACAK!’

  •  Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, her geçen gün artan fide, tohum, ilaç, gübre ve mazot fiyatlarından dolayı çiftçinin zor günler yaşadığını ifade ederek değerlendirmelerde bulundu.

..”Türkiye’nin Güneydoğusunda büyük bir deprem yaşandı. Burada en çok imara açılan ve üzerine yerleşim alanları inşa edilen tarım arazileri oldukça hasar gördü. Bu durum hem tarımsal faaliyetleri hem de insan hayatını tehlikeye atıyor.”

 

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

 

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, piyasada yaşanan fiyat artışlarından dolayı tarımda üretimin azaldığını dile getirdi. Tarım politikalarında güçlü bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyleyen Beşli, “Şu anda çiftçi de kalmadı. Yetiştiricilerin hepsi 50 yaş üzeri. Gençler çiftçilik yapmak istemiyor” dedi.

‘Üretim yapan çiftçi kalmayacak’

Devletin üreticiler için köklü değişiklikler yapması gerektiğini söyleyen Beşli, Avrupa’daki devlet desteklerinden bahsetti. Beşli, “Avrupa’da devletler, üreticisine yüzde 75 süspansiyonla destek veriyor. Tarımsız bir dünya olmaz. Ekonominin ucuz olması için çiftçinin üretmesi gerekiyor. Her geçen gün artan fide, tohum, ilaç, gübre ve mazot fiyatları üreticiyi zorluyor. Gençler tarımla uğraşmak istemiyorlar, böyle devam ederse ortada çiftçi kalmayacak” ifadelerini kullandı.

‘Tarım arazilerini imara açmayın’

Tarım arazilerinin imara açılmasının, olası bir afet riskini olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Beşli, “Türkiye’nin Güneydoğusunda büyük bir deprem yaşandı. Hepimiz gördük ki, imara açılan ve üzerine yerleşim yeri yapılan tarım arazileri hasar gördü. Bu durum hem tarımsal faaliyeti hem de insan canını tehlikeye atıyor. Olası bir deprem riskinde zarar görmemek adına tarım arazilerinin imara açılmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘Ne ekeceğiz de ne yiyeceğiz?’

Her geçen gün tarım arazilerinin küçüldüğünü de kaydeden Beşli, “Biz Yalovalıyız ve Yalova’mızın geleceğini düşünmek zorundayız. Bindiğimiz dalı kesiyoruz. Her taraf beton alanı olursa ne ekeceğiz de ne yiyeceğiz? Buna dur demek lazım” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.