yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2615
EURO
37,5966
ALTIN
2.883,38
BIST
8.955,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Çok Bulutlu
26°C
Yalova
26°C
Çok Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

PARKLARI TIBBİ AROMATİK BİTKİLER SÜSLEYECEK

PARKLARI TIBBİ AROMATİK BİTKİLER SÜSLEYECEK
02.11.2023 15:02
0
A+
A-

ÇİFTLİKKÖY PARKLARINI TIBBİ AROMATİK BİTKİLER SÜSLEYECEK

  • Yılda 30 bini aşkın dış mekan bitkisi üretimi yaparak Çiftlikköy’ün parklarını ve yeşil alanlarını donatan Çiftlikköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Üretim ve Depolama Tesisleri’nde artık tıbbi aromatik bitkilere de yer veriliyor.

Haber / Esin KAYA

Aromatik özelliklere sahip olan, tıbbi veya sağlık amaçları için de kullanılan, katma değeri yüksek tıbbi aromatik bitkilerin üretimine bu yıl ağırlık verdiklerini belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Tesislerimizde Yalova’nın coğrafi işaretle tescillenen markası, Yalova aronyası üretimine de başladık. Bunun yanı sıra gül, lavanta, biberiye, adaçayı, karayemiş dediğimiz taflan, defne, kekik, nane gibi aromatik bitkilerimizi de üretiyoruz. Ekiplerimiz Yalovamızın iklim örtüsüne uygun, aynı zamanda park ve bahçelerimizde kullanılmaya elverişli bu bitkilerimizi çoğaltmak için köklendirerek, sonbahar çeliklemelerini yaptı. Sonbahar için 18-20 çeşit aromatik bitkiden oluşan 20-25 bin bitkimizi çelik seramızda büyütüyoruz. Bunlar 3-6 ay köklenme süresinden sonradaha büyük saksılara alınarak, sonrasında bahar aylarında park ve bahçelerimizi süsleyecek” diye bilgi verdi.

“KENDİ ÖZKAYNAKLARIMIZI KULLANIYORUZ”..

Üretim alanında köklendirilerek çoğaltılan dış mekan bitkilerinin yabani ot temizliği, gübreleme, ilaçlama, saksı değiştirme işlemlerinintitizlikle yapıldığını ifade eden Başkan Silpagar, “Bizim burada, Sultaniye Mahallemizdeki üretim ve depolama tesisimiz  6 bin 600 metrekarelik  bir alana sahip. 400 metrekarelik kısmını çelik serası olarak kullanıyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla her yıl ürettiğimiz binlerce bitki, yeşil alanlarda ve parklarımıza hemşerilerimizle buluşuyor. Okullardan, camilerden, hemşerilerimizden gelen talepleri de imkan dahilinde geri çevirmiyoruz” diye bilgi verdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.