yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI!

ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI!
10.05.2024 17:15
0
A+
A-

ÖĞRETMENLER TEK YÜREK

  • Eğitim camiası, öğretmenlere yönelik şiddetin artmasıyla birlikte sesini yükseltti. Yalova’da farklı eğitim sendikalarının peşpeşe gerçekleştirdiği basın açıklamalarıyla, şiddetin son bulması için çağrı yapıldı. Açıklamalarda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin acilen önlenmesi ve yasal düzenlemelerin yapılması talep edildi. Yalova genelinde eğitim sendikaları öğretmenlerin güvenliğini sağlamak için mücadele vermeye devam ediyor..

Yalova Eğitim Bir-Sen Şubesi Başkanı Ahmet Kotçioğlu, son olarak İstanbul Eyüpsultan’da yaşanan silahlı saldırı sonucu bir okul müdürünün hayatını kaybetmesinin derin üzüntüye neden olduğunu belirterek, şiddeti önleyecek önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı..

  • Türk Eğitim Sen Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Deviren, “Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği, eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikâyet hatları, öğretmenlik mesleğinin mülakat, torpilli yönetici görevlendirmeleri, rotasyon, performans, şeffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalarla rencide edilmesi, hem ekonomik ve sosyal hem de özlük haklarının gasp edilmesi, eğitimcilerimizi tahkir eden yayın, tutum ve açıklamalar, eti senin kemiği benim şeklindeki güven ve teslimiyet anlayışının çok gerilerde kalması tüm bu şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır” dedi.

Yalova Eğitim-İş Sendikası Temsilcisi Mustafa Aşina ve Eğitim-Sen Üyesi Özgür Girişen: “Bizleri bugün okullarımızda açık hedef haline getirenler; liyakatsiz şekilde atandıkları koltukları bir hükümdarlık alanı gibi kullananlar, her fırsatta bizleri aşağılamaya çalışan mülki amirlerdir. Öğretmenliğin aynı zamanda bir uzmanlık mesleği olduğunu görmezden gelenlerdir. Okullarda şiddeti körükleyenler; eğitime dair eleştiri ve önerilerimize yıllardır kulak tıkamakta ısrar edenlerdir.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Hürriyetçi Eğitim Sen Konfederasyonu’nun öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen ilk basın açıklamasında, sendikalar öğretmenlere yönelik şiddetin son bulmasını talep etti. Açıklamada, öğretmenlerin açık hedef haline getirildiği ve liyakatsiz atamaların bu durumu daha da kötüleştirdiği vurgulandı. Ardından Yalova Eğitim Bir-Sen Şubesi Başkanı Ahmet Kotçioğlu, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artması üzerine yasal düzenleme talebini dile getirdi. Kotçioğlu, son olarak İstanbul Eyüpsultan’da yaşanan silahlı saldırı sonucu bir okul müdürünün hayatını kaybetmesinin derin üzüntüye neden olduğunu belirterek, şiddeti önleyecek önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Türk Eğitim-Sen Yalova Şubesi ise İstanbul’da bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet dileyerek, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının artmasında yetersiz disiplin yönetmelikleri ve öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması gibi faktörlerin rol oynadığını belirtti.

‘BİZLERİ HEDEF HALİNE GETİRDİLER’..

Hürriyetçi Eğitim Sen Konfederasyonu öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, Öğretmene Yönelik Şiddetin Bitmesi amacıyla 4 eğitim sendikası ile birlikte ortak basın açıklaması yapıldı. Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Anadolu-Sen il temsilcilikleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Yalova Eğitim-İş Sendikası Temsilcisi Mustafa Aşina ve Eğitim-Sen üyesi Özgür Girişen açıklamayı birlikte okudu. Açıklamada, “Daha önce defalarca yaşadığımız cinayetler gibi bu son bu cinayetin de azmettiricileri; öğretmenler çalışmıyor gibi yanlış bir algıyı toplumda yaymaya çalışanlardır. Bizleri bugün okullarımızda açık hedef haline getirenler; liyakatsiz şekilde atandıkları koltukları bir hükümdarlık alanı gibi kullananlar, her fırsatta bizleri aşağılamaya çalışan mülki amirlerdir. Öğretmenliğin aynı zamanda bir uzmanlık mesleği olduğunu görmezden gelenlerdir. Okullarda şiddeti körükleyenler; eğitime dair eleştiri ve önerilerimize yıllardır kulak tıkamakta ısrar edenlerdir. Bizleri hedef haline getirenler; her fırsatta emeğimizi küçümseyenler, mesleğimizi itibarsızlaştıranlardır. Bugün eğitim emekçilerinin canlarından endişe ederek okula gidiyor olması işte bunların eseridir” denildi.

‘TEDBİR ALINMALI’..

Yalova Eğitim Bir-Sen Şubesi Başkanı Ahmet Kotçioğlu, eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek ve şiddeti önlemeye dönük yasal düzenleme talebini dile getirdi. Kotçioğlu, son olarak İstanbul/Eyüpsultan’da eski bir öğrencisi tarafından Okul Müdürü İbrahim Oktugan’a yapılan silahlı saldırı sonucu yaşanan kaybın üzerine, eğitim camiasının derin üzüntüsünü ve taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Kotçioğlu’nun yaptığı açıklamada, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının giderek arttığını ve bu durumun acilen önlenmesi gerektiğini vurguladı. Kendisinin de geçmişte defalarca yapılan çağrılara rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını belirten Kotçioğlu, artık geç kalınmış bir durumda olduklarını ifade etti. Eğitim çalışanlarına karşı işlenen şiddetin artık münferit olaylar olmaktan çıktığını ve toplumsal bir sorun haline geldiğini belirten Kotçioğlu, bu durumun eğitim ve öğretim hizmetlerini olumsuz etkilediğini vurguladı. Kotçioğlu, “Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacı ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Son olarak İstanbul-Eyüpsultan’da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. Kanayan bir yara haline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz” dedi.

‘ŞİDDET OLAYLARINA ZEMİN HAZIRLANIYOR’..

Türk Eğitim-Sen Yalova Şubesi yönetimi ile üyeleri, İstanbul’da müdür olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından öldürülmesi sonrasında basın açıklamasında bulundu. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşen açıklamayı Türk Eğitim-Sen Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Deviren okudu. Deviren, “Kamuoyunu ve eğitim camiamızı büyük yasa boğan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan, bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice öldürüldü. Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Okullarımızda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır. Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği, eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikâyet hatları, öğretmenlik mesleğinin mülakat, torpilli yönetici görevlendirmeleri, rotasyon, performans, şeffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalarla rencide edilmesi, hem ekonomik ve sosyal hem de özlük haklarının gasp edilmesi, eğitimcilerimizi tahkir eden yayın, tutum ve açıklamalar, eti senin kemiği benim şeklindeki güven ve teslimiyet anlayışının çok gerilerde kalması tüm bu şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.