yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

O; YALOVALILARIN ‘KEMAL ABİ’SİYDİ

O; YALOVALILARIN ‘KEMAL ABİ’SİYDİ
23.12.2022 19:30
0
A+
A-

Bugün 24 Aralık 2022.. Yalovalıların Ağabeyi Merhum Kemal Aslan’ın vefatının üzerinden tam 17 yıl geçti..

MERHUM KEMAL ASLAN

Yalovalılar kendisini her zaman gönüllerde yaşatacak.

Derleme Çalışması – İbrahim Yurdagül

(59 yıllık HABERCİ arşivlerinden)

Şehrin yakın geçmişinde, yarım yüzyıllık tarihinde (özellikle -70’ler, -80’ler) iz bırakmış, Yalova henüz ilçeyken başladığı siyasi serüveninde çok sayıda sosyal etkinliğin içerisinde bulunmuş, Yalovaspor başta olmak üzere birçok dernek ve vakıfta önemli sorumluluklar üstlenmiş bir isimdi; Merhum Kemal Aslan.

Sporda, siyasette, cemiyet hayatında Kemal Aslan..

Yalova’da sosyal demokrat tabanda politika yapan, CHP’de uzun yıllar ilçe başkanlığı ve yöneticilik görevlerinde bulunan, (ayrıca Halkçı Parti’de kurucu ilçe başkanlığı görevini üstlenmişti) Yalovaspor eski başkan ve yöneticilerinden Merhum Kemal Aslan, sadece görev yaptığı partisinde değil, tüm siyasi partilerin yönetim kademelerinde ve tabanlarında sevilen, güvenilir, saygın bir isimdi. Yaptığı açıklamalar, verdiği beyanatlar ilgi ile takip edilir, görüş ve önerileri geniş kesimlerde yankı bulur, dikkate alınır ve şehrin bir ağabeyi olarak taraflı-tarafsız her kesimin sevgi-saygısı ile karşılanırdı.

-70’li yıllara damgasını vurdu..

Özellikle -70’li yılların Yalova’sında hemen herkes kendisini tanır, hürmet eder, şehrin cadde-sokaklarında esnaf-sanatkar hemşerileri ile sohbet eder, dertlerini dinler, halktan gelen önerileri siyasi platformlarda ve yerel meclislerde hararetle savunur, haklının yanında olurdu; garibanın dostu Merhum Kemal Aslan.

O; Safranlıların Kemal Ağabeyiydi..

Batum’dan göç eden Yalova’nın en köklü ailelerinden birinin saygın temsilcisi, aile büyüğü olarak örnek bir duruş ve kişilik ortaya koyan Merhum Aslan, doğup büyüdüğü Safran köyünü, köy ahalisini hiçbir zaman unutmadı. Köylüsünün her türlü derdi ile ilgilendi, üzüntüsünü ve sevincini paylaştı; sadece Safran değil, Yalova’nın tüm köyleri ile gerçek bir gönül bağı kurdu.

Merhum Kemal Aslan ve HABERCİ..

Özellikle; -60’lı yılların sonları ile -70’ler ve -80’ler, Yalova’nın İstanbul’a bağlı bir ilçe olduğu, nüfusun 25 ile 50 binler arasında değiştiği, radyo, TV, web sitesi ya da sosyal medya araçlarının bulunmadığı, siyasilerin ve yönetim kademelerinde bulunanların halkla bağını sadece HABERCİ gazetesi aracılığı ile sağladığı yıllardı. Merhum Kemal Arslan ile gazetemiz kurucusu Merhum Hikmet Yurdagül arasında hem siyasetçi ve yönetici hem de ağabey-kardeş olarak saygın ve samimi bir köprü oluşmuştu. Siyasi farklılıklarını asla kişisel çatışma noktasına taşımayan ve Yalova’nın ortak menfaatine olan hemen her konuda fikir ve gönül birliği içerisinde ortak hareket eden Merhum Aslan ve Merhum Yurdagül, o yıllarda Yalova kamuoyuna mesajları; eleştiri, tespit ve önerileri ile dikkat çekmişlerdi.

Bir kez daha rahmet ve özlemle anıyoruz..

Yalovalıların ağabeyi, sevilen-sayılan isimlerden Merhum Kemal Aslan, 24 Aralık 2005 tarihinde Hakk’ın rahmetine kavuştu ve ertesi gün sevenlerinin, eş-dost ve akrabalarının dualarıyla toprağa verildi. Merhum Kemal Aslan ağabeyimizi vefatının 17. yılında bir kez daha rahmetle anıyor, eş-dost ve akrabaları ile tüm Yalovalılara bir kez daha başsağlığı diliyoruz.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.