yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,7399
EURO
36,5510
ALTIN
2.956,44
BIST
9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
11°C
Yalova
11°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

MARKA DESTEĞİYLE ARI ÜRÜNLERİ PROJESİ

MARKA DESTEĞİYLE ARI ÜRÜNLERİ PROJESİ
07.06.2024 17:16
0
A+
A-
  • Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) desteğiyle kurulan Fondan Şeker ve Arı Keki Üretim Tesisi, yerel kalkınmaya ve arıcılık sektörüne önemli katkılar sunarak, “kovandan sofraya” izleme sistemi ile güvenli ve sürdürülebilir arıcılık sağlamayı hedefliyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğiyle yürütülen yenilikçi bir proje kapsamında Yalova’da Fondan Şeker ve Arı Keki Üretim Tesisi kuruldu. Yalova İli Arı Yetiştiricileri Birliği bünyesinde hayata geçirilen proje, arıcılık sektörüne önemli katkılar sağlıyor. Birlik tarafından üretilen arı ürünleri, “kovandan sofraya” izleme sistemiyle güvence altına alındı. Proje kapsamında düzenlenen eğitimlerden biri, Baş Denetçi Gıda Mühendisi Refik Çakmak’ın eğitmenliğinde 8 Haziran 2024 tarihinde Yalova İli Arı Yetiştiricileri Birliği Fondan Üretim Tesisi ve Arı Ürünleri İşleme Tesisi’nde uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. PROJENİN DETAYLARI VE KAZANIMLARI

Yalova İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Gündüz, projeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Gündüz, “Yerel kalkınmaya destek olan ve bilinçli, düşük maliyetli arıcılık olanakları sağlayan ‘Kovandan Sofraya Güvenli ve Sürdürülebilir Arıcılık’ projesi tamamlanmak üzere. Bal, dünyadaki en sağlıklı ve şifalı tatlı olarak tanımlanıyor. Bu nedenle projeye yerel kalkınmanın en tatlı hali diyoruz. Proje, başladığı günden itibaren Yalova’da bal üretimine önemli katkılar sundu” dedi. Proje sayesinde maliyetlerin azaldığını ve ürün kalitesinin arttığını vurgulayan Gündüz, ayrıca ISO kalite belgelerinin alındığını belirtti. Tüketiciler ve üreticiler için bilgilendirici eğitimler düzenleyerek sadece yatırım değil, aynı zamanda kalite ve bilgilendirme sağlayan bir proje oluşturduklarını ifade etti.

ÜRETİM VE KALİTE STANDARTLARI

Gündüz, “Kovandan sofraya kadar olan sürecin tamamını izleme sistemine aldık ve bunu uluslararası akredite olarak belgelendirdik. Böylece ISO 22000 gıda güvenliği ve ISO 9001 kalite sistemi ile üretim yapmaya başladık” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.