yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2774
EURO
34,6528
ALTIN
2.413,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘2024 TURİZM YILI OLACAK’

‘2024 TURİZM YILI OLACAK’
15.01.2024 18:00
0
A+
A-
  • İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, 2024 yılında turizm yatırımlarını ön plana çıkaracaklarını söyleyerek, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

Soygüzel, yatırım programı içerisinde yer alan Yeşil- Mavi yol projesinden Hacı Muratlar Mescidi’ne, Bonsai Müzesi’nden Güneyköy cephe iyileştirme projesine kadar birçok konu hakkında bilgiler verdi.

  • ..”Termal ilçemizdeki kaplıca girişinde yer alan tarihi Fransız Evi’nin restorasyon projelerini Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na onaylattık ve Fransız Evi’nin restorasyon imalatlarına da yakında başlayacağız.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Altınova ile Sugören arasındaki 11 kilometrelik kısımda çalışmalar yaparak Yeşil-Mavi yolun yenilemesini tamamlayacaklarını söyledi.

‘Yeşil-Mavi yolun yenilemesini tamamlayacağız’

2024 yılının turizm yılı olacağını ifade eden Soygüzel, “Turizm bilindiği üzere Yalova’mızın başat sektörlerinden biridir. Bu nedenle biz de 2024 yılında İl Özel İdaresi olarak turizm yatırımlarını öne çıkaracağız. Yeşil-Mavi yolun ilk etabı olan Delmece yolunu 2023 yılında genişletip yenilemiştik. Bu sene de ikinci etabını, Altınova ile Sugören arasındaki 11 kilometrelik kısmında çalışma yaparak Yeşil-Mavi yolun bakım ve yenilemesini tamamlayacağız. Sadece yolları değil aynı zamanda bu yol üzerinde mesire alanları ve donatı alanları da inşa edeceğiz” dedi.

‘Hacı Muratlar Mescidi bu ay ibadete açılacak’

Soygüzel, Türkiye’nin en küçük mescidi olma özelliği taşıyan ve İl Özel İdaresi’nin girişimcileri ile restorasyon çalışmalarına başlanan Hacı Muratlar Mescidi ile ilgili de bilgiler verdi. Soygüzel, “Kültür varlığı olarak tescilini gerçekleştirdiğimiz Hacı Muratlar Mescidi’ni bu ay içerisinde tamamlayıp ibadete açmış olacağız. Termal ilçemizdeki kaplıca girişinde yer alan tarihi Fransız Evi’nin restorasyon projelerini Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na onaylattık ve Fransız Evi’nin restorasyon imalatlarına da yakında başlayacağız” şeklinde konuştu.

‘Bonsai Müzesi bu yıl Yalova’ya kazandırılacak’

Bonsai Müzesi’ni de bu yıl içerisinde Yalova’ya kazandırılacağını söyleyen Soygüzel, “Karaca Arboretum ile Termal arasında konumlanan Kadıköy Belediyesi’nden tahsisle aldığımız taşınmaz üzerinde oluşturduğumuz Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük Bonsai Müzesi’ni de önümüzdeki aylarda tamamlayarak, Yalova’mıza kazandırmış olacağız. Ayrıca bu yıl da kültür varlıklarının tescil ve restorasyonu konusundaki çalışmalarımızı genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Yalova’ya yeni bir kimlik binası’

İl Özel İdaresi’nin yeni hizmet binasından da bahseden Soygüzel, “Yalova’ya yeni bir kimlik binası kazandırmak istiyoruz. İl Özel İdaresi yeni hizmet binası, bu anlamda çok özel bir tarzda inşa edilecek ve yapımına bu yıl başlıyoruz. Sahili olan ve sorumluluk sahamızdaki köylerimizde sahil düzenleme projeleri gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız bölgenin turistik cazibesini artıracak örnek projeler hazırlıyorlar” dedi.

‘Cephe iyileştirme projemize yenilerini ekleyeceğiz’

Güneyköy’ün çehresinin köy ruhuna uygun bir biçimde değişeceğini kaydeden Soygüzel, “Köy konağı ve köy meydan düzenlemelerine ilave olarak Güneyköy’de MARKA’nın desteğiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz cephe iyileştirme projemize yenilerini ekleyeceğiz. Bu bağlamda köylerimizdeki yerel mimariyi kayıt altına almak ve gelecek kuşaklara aktarmaya yönelik bazı çalışmalarımız var” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.