yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5706
EURO
34,8788
ALTIN
2.427,65
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

‘KÖPRÜYÜ DURDURMUYORUZ’

‘KÖPRÜYÜ DURDURMUYORUZ’
27.12.2021 15:43
0
A+
A-

Yalova Kasaplar Temin Tevzi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Güleç, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un mezbahaneye ilişkin basına yansıyan demecine cevap verdi. Güleç, Başkan Vekili Tutuk’un kamuoyunu yanıltma gayreti içinde olduğunu ifade ederek “Köprüyü değil yürütmeyi durdurduk” dedi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un mezbahaneye ilişkin yaptığı açıklamalarda cevap veren Yalova Kasaplar Temin Tevzi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Güleç, “Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, yaptığı açıklamayla bizi hedef göstermiş ve kelime oyunları ile halkı yanıltmaya kalkmıştır. Resmi bir kurumla basın aracılığıyla cevaplaşma yolunu istemesek de bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur” diyen Ferhat Güleç, kendilerinin kötü niyetli hareket ediyormuş gibi lanse edildiğini iletti. Güleç, şöyle devam etti: “Belediyemizle ya da başka bir kurum ile bu şekilde basın üzerinden karşılıklı paylaşımlarda bulunmak istemesek de yapılan açıklamalarda hedef gösterilmemiz ve kötü niyetli hareket ediyormuşuz gibi lanse edilmemiz nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle Yalova Kasaplar Kooperatifi siyasi bir kurum değildir. Besicilere ve kasaplarımıza hizmet eden ekmeğinin peşinde koşan insanların yer aldığı bir sivil toplum kuruluşudur. Ve bu kentte yaşayan insanlar olarak en az Yalova Belediye Başkan Vekili kadar bu kentin çıkarlarını gözeten ve kollayan insanların yer aldığı bir kurumdur.”

‘Kavşak projesine karşı değiliz’..

Mezbahanenin meyve ve sebze hali gibi sadece Yalova’ya değil, çevre ilçe ve beldelere de hizmet verdiğini hatırlatan Güleç, “Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü de içine alacak şekilde Yalova Belediyesi tarafından mezbaha ve hal ile ilgili bir proje yapılmıştı.  Hepimizi heyecanlandırılan bu projenin hayata geçirilmesini beklerken, Yalova Belediyesi’nden gönderilen bir yazı ile kira sözleşmemizin iptal edildiği ve burayı 15 gün içinde tahliye etmemiz gerektiğini öğrendik. Sayın Başkan Vekili Mustafa Tutuk’la yapmış olduğumuz görüşmede: ‘Kasapların kesimleri için kooperatiflere artık ihtiyaç olunmadığı, bu işlerin özel sektör eli ile yapıldığı, kooperatif üyelerinin ise başlarının çaresine bakması gerektiği, bu durumun belediyenin problemi olmadığı, 15 gün içinde mezbahaneyi tahliye etmemiz gerektiği söylenmiştir. Tahliye etmediğimiz takdirde zorla tahliye edileceğimiz ve mezbahanenin yıkılacağı’ bizzat Mustafa Tutuk ve Fatih Şahin tarafından söylenmiştir. Bu durum üzerine biz de Yalova Kasaplar Kooperatif üyeleri ile almış olduğumuz karar ile tahliyenin durdurulması için mahkemeye avukatlarımız aracılığı ile müracaat ettik. Bizim bu girişimimiz sonrasında bizleri özel bir kesimhaneyi adres gösterenler sanki biz yapılan kavşak projesine karşıymışız algısı yaratmaya kalktılar” dedi. Tahliye yazısının belediyede olduğunu ifade eden Güleç, “Sayın Başkan Vekili kendi demecine sosyal medyadan yorum yaparak ‘mezbaha işlevine devam edecek’ demiş. Sanırım tahliye yazısından haberi yok. Belgeler belki kaybolmuştur. Biz kendisine eğer isterse bir örnek gönderebiliriz” diye konuştu.

‘Yalova’nın mağdur edilmesi demek’..

Yalova’ya yapılan yatırımlara hiç bir itiraz olmadığını, olamayacağını, aksine destek verdiklerini kaydeden Ferhat Güleç, son olarak şunları iletti: “Köprüyü yaptırmamak gibi bir amacımız yok, olamaz da. Ama Yalova’ya mezbahane hizmeti sağlayan kasaplar kooperatifinin de Yalova halkına en az köprü kadar faydası bulunmaktadır. 20 senedir hizmet sağlayan kooperatife yeni bir yer göstermeden ’15 gün içerisinde burayı boşalt’ denmesi Yalova kasap esnafının, Yalova köylüsünün ve tüm vatandaşların mağdur edilmesi demektir. Ülkemizi etkisi altına alan ekonomik kriz nedeniyle biz aylardır üreticiyi destekleyin, besiciye katkıda bulunun diye çağrıda bulunuyoruz. Ama yapılanın tam tersi olduğunu görüyoruz. Biz yapılacak yatırımların karşısında değiliz, sizler de üreticinin ve tüketicinin karşısında olmayın. Biz, yapılması planlanan mezbaha tesislerinin yapılarak besicilerin ve kasapların hizmetlerini devam ettirmesini istiyoruz. Yer göstermeden, Kurtköy’de bulunan özel kesimhaneyi adres göstererek, bizleri kontrat bitiyor, şimdi nasıl olacak şeklinde söylemlerle aba altından sopa gösterenlere hatırlatmak isteriz ki hiçbir güç, hiçbir siyaset, hiçbir iktidar kral bile olsa adaletten üstün değildir. Hiç kimse adaletin üstüne çıkamaz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.