yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4151
EURO
34,8070
ALTIN
2.419,64
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘KAMUOYU CEVAP BEKLİYOR’

‘KAMUOYU CEVAP BEKLİYOR’
13.08.2023 15:55
0
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Yalova Belediyesi’ne ait araçların karıştığı ve can kayıplarının yaşandığı trafik kazaları ile ortaya çıkan iddialar ile ilgili CHP Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, yetkilileri göreve çağırdı..

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN

CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı, geçtiğimiz günlerde Yalova Belediyesi’ne ait araçların karıştığı ve can kayıplarının yaşandığı trafik kazaları ile ortaya çıkan skandalla ilgili yazılı basın açıklaması yaparak yetkilileri göreve çağırdı. Merkez İlçe Başkanı Doğancı, “Yaşanılan trafik kazalarında vefat eden Zabıta Memuru genç kardeşimiz Ali Furkan Özkantar ve Yalçın Pehlivan’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine sabırlar diliyorum. Kaza sonrası tedavisi devam eden yaralılarımıza da Allah’tan acil şifalar dilerim” diyerek yaşanılan can kayıplarından dolayı üzüntüsünü dile getirdi. Doğancı, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “İki kazada da Yalova Belediyesi’ne ait kamu araçları, ikisinde de keyfi kullanım söz konusu. Daha öncesinde kulağımıza defalarda buna benzer şahsi kullanımlar gelmişken, belediyemizin adının böylesi acı olaylarla anılması çok üzücüdür. Ortada ne yazık bir ihmal veya göz yumma söz konusudur. İlgili makamlar altına araç verdiği personeli takip etmezse, kamuya ait araçların nerelerde kullanıldığını izlemezse, suçu aracı kullananlara indirgeyerek üzerindeki sorumluluktan kurtulamazlar. Özel firmalar dahi keyfi kullanımların önüne geçmek adına araç takip sistemleri kullanırken, kamu malını korumakla yükümlü makamlar bu basit sistemleri kullanmıyor mu? Kullanmıyor ise ihmal, kullanıyor ama yaptırımda bulunmuyorsa göz yumma söz konusudur. Her iki koşulda da kamu malına sahip çıkılmamaktadır. Yaşadığımız acı olaylar ile ilgili yetkililer, sorumlular hakkında inceleme yaparak soruşturma başlatmışlar mıdır? Söz konusu kazalar dışında belediyeye ait kamu araçları keyfi kullanılıyor mu? Bu kullanımların önüne geçmek için denetlemeler ne sıklıkla ve kimler tarafından yapılıyor? Yapılan denetlemeler raporlanarak gerekli caydırıcı veya cezai işlemler yapılıyor mu? Yaşadığımız acı olaylardan anladığımız kadarıyla tüm bu soruların cevabı ‘hayır olmasına rağmen biz yine de ilgilere soruyor ve göreve çağırıyoruz. Kamuoyu cevap bekliyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.