yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

İSA MESİH ŞAHİN YALOVA’DA

İSA MESİH ŞAHİN YALOVA’DA
17.02.2024 20:08
0
A+
A-

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Gelecek-Saadet Partisi Grup Grubu Başkanvekili İsa Mesih Şahin’in katılımlarıyla, Gelecek Partisi Yalova İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gelecek-Saadet Partisi Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Yalova’da bir dizi temasta bulunmak amacıyla Gelecek Partisi Yalova İl Başkanlığı’na geldi. İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Gelecek Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Kürşat Emre Çandır, Gelecek Partisi Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Mehtap Ensarioğlu, Gelecek Partisi Yalova İl Teşkilatı, Saadet Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Celal Korkmaz ve beraberindeki il yöneticileri katıldı. İki farklı siyasi parti olduklarını ancak tek yürek halinde bulunduklarını belirten Saadet Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Celal Korkmaz, seçim sürecinin dostça geçmesini temenni etti.

‘YAPICI MUHALEFET BOŞLUĞUNU DOLDURDUK’..

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, “Yalova’da sıcak ve samimi bir ortam var. Siyasette bu çok önemli bir şey ve bunu başarabilmenin başka başarıları beraberinde getireceği inancını taşırım. Çünkü ben de daha önce İstanbul İl Başkanlığı’mda ve Kadıköy İlçe Başkanlığı’mda bunu yapmaya çalıştım. Biz Gelecek Partisi olarak yaptığımız ittifaklar ve protokoller sonucunda 14 Mayıs Milletvekilliği seçimlerinden sonra TBMM’de 10 milletvekilliği ile temsil edilme hakkı kazandık. Sonrasında da TBMM’de Gelecek-Saadet grubunu oluşturduk ve bu grup çok önemli yere sahip oldu. Türkiye’de çok önemli bir eksik olan yapıcı muhalefet boşluğunu doldurdu. Türkiye’de yeni bir muhalefet tarzı nasıl yapılır ve güçlü bir muhalefet nasıl olacağını gösterdik ve buna da devam edeceğiz. İnsanlara işte burası benim yeni adresim dedirtecek bir anlayışa ihtiyaç var. Biz Gelecek Partisi olarak siyasetin bu boşluğunu doldurmaya çalışıyoruz. Elbette önümüzdeki dönemde Türkiye siyaseti her anlamda yeniden şekillenerek yoluna devam edecektir. Burada en büyük görev muhalefetindir. Sonuçta 14 ve 28 Mayıs’ta kaybedilmiş bir seçim var. Türkiye’nin kayıp yıllarını telafi etmek için bir motivasyona ihtiyacımız var. Onun için biz yoğun bir hayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘EMEKLİLERİN KARŞISINA ÇIKAMAMAK ONLARIN STRATEJİSİ OLMUŞ’..

Yerel seçimlere Türkiye’nin genel siyasetindeki sorunlarla gidildiğini açıklayan Şahin, “Bugün sokağa çıktığınızda herkesin bir enflasyon ve hayat pahalılığı sorunu var. Seçimlerde olan akaryakıt fiyatı şu an 2 katına çıktı. Emeklilerle karşılaşacağız ve onlar iktidarı bulamadıkları için hesabı muhalefete soruyorlar. Çünkü iktidarın emeklinin karşısına çıkacak cesareti yok. Emeklimiz haklı olarak 10 bin lira ile nasıl geçineceğim diye hesap soruyor. Ben bir muhalefet milletvekili olarak emekli bana hesap sorduğunda yüzüm kızarıyor. Onlar için emeklinin karşısına çıkmamak en büyük strateji olmuş. Biz de bu konuyu güçlü bir şekilde dile getirmeye çalışıyoruz ve en düşük en emekli maaşı asgari ücret seviyesinin altında olmamalı diyoruz. Bundan 10 yıl önce emekli maaşları asgari ücretin üzerindeydi ama bugün neredeyse yarısı oranında. Bu kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

 ‘150’YE YAKIN YERDE İŞ BİRLİĞİ VAR’..

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi’nin Yalova’dan neden ortak bir aday ile giremediği sorusuna cevap veren Vekil Şahin, “Bu seçimi kendi dinamikleriyle değerlendirmek gerekiyor. Genel seçimin kendi şartları kendi dinamikleri vardı, yerelin de yerelden kaynaklanan farklı şartları ve realiteleri var. Biz bütün Türkiye’yi masaya yatırdık. Bazı bölgelerde beraber hareket etme konsensüsü oluştu. 150’ye yakın seçim bölgesinde Gelecek-Saadet işbirliği var. Bazı yerlerde biz Saadet adayına bazı yerlerde de Saadet bizim adayımızı destekliyor. Böyle çok açık bir protokolümüz var. Dediğim gibi siyasi partilerin bölgelerdeki şartlarını farklı değerlendirmeleri, kendi dinamiklerini gözetmek gibi gerekçelerle. Burada tabi herkes kendi tahlil ve analizlerine saygı duyuyor. Bu anlamda da 2 partinin Yalova’da farklı bir düşüncesi var” dedi.

Program sonunda söz alan Gelecek Partisi Belediye Başkan Adayı Kürşat Emre Çandır, Yalova’daki son 4,5 yılın ‘tutuk’ belediyecilikte tarihe geçtiğini belirtirken hazırladıkları “başarısızlık” belgesini basın mensupları ve partililerin önünde gösterdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.