yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Hersek’e fotoğrafçılardan büyük ilgi

Hersek’e fotoğrafçılardan büyük ilgi
27.12.2021 15:40
0
A+
A-

Ulusal ve uluslararası kuş gözlemcileri, fotoğrafçıları ve doğaseverlerin nadir türlere ev sahipliği yapan Hersek Lagünü’ne ilgisi her geçen gür artıyor.

 

Haber \ Esin KAYA

Ülkemizin önemli kuş gözlemcileri ve kuş fotoğrafçıları, içerisinde çok sayıda kırmızı listede yer alan 238 kuş türüne sahip Hersek Lagünü’ne büyük ilgi gösteriyor. Yalova’nın Altınova ilçesinde, Marmara Denizi’nin kıyısında 152 hektarlık yüzeyi ve çevresindeki arazilerle 200 hektar alana sahip olan Hersek Lagünü’ne kuş gözlemci ve fotoğrafçıların ilgisi her geçen gün artıyor. Kuşların belirli dönemlerde konaklamasından dolayı ‘Kuş Oteli’ olarak nitelendirilen ‘Hersek Lagünü, sadece bölgenin değil ülkemizin de en önemli sulak alanı olma yolunda ilerliyor.

“KUZEY AVRUPA’DAN GÜNEY BÖLGELERE GÖÇ”

Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül ise Hersek Lagünü’nün göl, deniz, bataklık, çayır, orman gibi ekosistemlerden oluştuğunu söyledi. Lagünün, yerleşik kuşların olduğu kadar göçmen kuşların da beslenme barınma ve üreme ihtiyaçlarına cevap verdiğini ifade eden Bülbül, “Düzenli olarak yapılan gözlem çalışmalarıyla kuş çeşitliliği artmakta, alan, yurt içi ve yurt dışı kuş gözlemcilerinin odağı haline gelmektedir. Son çalışmada Hersek Lagünü’nde kuş türü sayısı 238’e çıkmıştır. Bu sayı da Türkiye sınırları içinde gözlenen kuş türünün yarısına yakındır. Kış aylarında, aşırı soğuk havalar ve buzlanmadan etkilenen su kuşlarının, Kuzey Avrupa’dan güney bölgelere inmekte, bunlardan bazıları Hersek Lagününde konaklamaktadır” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.