yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
17°C
Yalova
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

HERSEK LAGÜNÜ’NDE FLAMİNGOLARDAN GÖRSEL ŞÖLEN

HERSEK LAGÜNÜ’NDE FLAMİNGOLARDAN GÖRSEL ŞÖLEN
15.02.2024 16:31
0
A+
A-

Altınova’da bulunan ve göçmen kuşların uğrak noktası olması sebebiyle ‘Kuş Oteli’ olarak da adlandırılan Hersek Lagünü’nde flamingoların görsel şöleni başladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Göçmen kuşların geçiş güzergahında dinlenmek ve beslenmek için kullandığı Hersek Lagünü’nde bulunan flamingolar adeta görsel şölen yaşatıyor. Türkiye’de bugüne kadar gözlemlenen 496 kuş türün 254’ünün kayıt altına alındığı lagünde, bu yıl rekor düzeyde bir popülasyon bekleniyor. Hersek Lagünü’nde kuş popülasyonunda artış yaşanmaya başladı. Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Altınova Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla hem kuş türü hem popülasyonu her geçen gün arttığı lagünde yaz aylarında konaklayarak üreyen kuşların sayısı da yüzleri güldürdü. Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bübül, su kuşlarının kışın alana geldiğini belirtti. Bülbül, bu kuşların daha sonra da üreme bölgelerine geçtiğini hatırlattı. Hersek Lagünü’nün özel bir alan olduğunu söyleyen Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, “Burası lagün olduğu için özel bir alan. Burada su kuşlarının rahatça beslenebileceği besinler bulunmaktadır. Onlarda da alanı tercih ediyorlar. Flamingolar bir hafta önce baya bir yüksek sayıda geldiler. Hatta, dün, bugün, 500’e yakın flamingo alanda bulunuyor. Bu da sevindirici bir haber. Dün yine 6 birey boz ördek gözlemledik. O da ördeklerden nadir denilebilecek türlerden biri. Ayrıca fiyular gelmiş. Yeşilbaşlar zaten alanda üredikleri için oldukça alana katkılılar. Yine çamurcun ördeği alandaydı. Baktığımızda kıyı kuşlarıyla birlikte alan artık şenlenmeye başladı. Bu arada yaz göçmeni kuşlarda bilindiği üzere leylekler, büyük kanatlı yırtıcılar onlar da artık yavaş yavaş Afrika’ya doğru yol almaktadırlar. Hatta son bir haftadır leylek geçişi yok. Daha öncesinde çok sayıda geçtiler. Çünkü anladığımız kadarıyla kuzey bölgelerinde soğuma erken başlamış, sıcaklıklar düşmüş. O nedenle de leylekler erken artık Afrika’ya doğru yoluna koyulmuşlar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.