yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C

HASTANE MECLİS GÜNDEMİNDE

HASTANE MECLİS GÜNDEMİNDE
22.02.2024 14:59
0
A+
A-

Gelecek-Saadet Partisi Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Yalova ziyareti sonrası meclise döner-dönmez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Yalova Devlet Hastanesi hakkında soru önergesi sundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gelecek-Saadet Partisi Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Yalova ziyareti sonrası meclise döner-dönmez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Yalova Devlet Hastanesi hakkında soru önergesi sundu. İsa Mesih Şahin, verdiği soru önergesinde şu sözlere yer verdi: “Yalova’da sağlık hizmetlerini karşılamak üzere, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi faaliyete sokulmuştur. Söz konusu hastane her ne kadar Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi gösterilse de şu anda devlet hastanesi statüsündedir. Hastane, 400 yataklı A2 gurubu hastanesi olmasına rağmen afiliasyon süreci tamamlanmadan ‘tabela ihalesi açılmış ve Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi tabelası hastane binasına takılmıştır. Dış görünümünde eğitim ve araştırma hastanesi olan Yalova Devlet Hastanesi gerek personel, gerek ekipman ve teçhizat bakımından devlet hastanesi hizmeti vermektedir. 2023 yılının ilk 6 ayında daha önce Yalova Devlet Hastanesi’nde çalışan personeller afiliasyon süreci tamamlanmayan bu yeni binaya geçmiş ve hizmete devam etmeye çalışmışlardır. Yalovalı hemşerilerimiz eğitim ve araştırma hastanesi hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanamadığından çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmaktadırlar.  Yalova’da sağlık alanında yaşanan bu karmaşıklık bir an önce giderilerek vatandaşlarımızın etkin ve verimli sağlık hizmeti almaları sağlanmalıdır. Bu sorunun yanında hastane için önemli bir sorun daha kamuoyuna yansımıştır. Hastaneye bitişik vaziyetteki tali yol olan Yakup Acar Caddesi yolu geçtiğimiz günlerde çökmüş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Çöken yolun yapımında, fizibilite raporunun alınıp alınmadığı, zemin etüt raporunun alınıp alınmadığı, gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığı, hastane zemini için de çökme riski olup olmadığı konusu kamuoyunda tartışmaya sebep olmuştur. Bu konuda Yalova Halkı endişe duymakta ve yetkililerden kamuoyunu rahatlatacak açıklamalar beklemektedir. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bitişik yan caddesi olan Yakup Acar Caddesi yapım aşamasında fizibilite raporu, zemin etüt raporu alınmış mıdır? Yolun çökmesinde kusuru bulunanlar (mühendis, belediye fen işler müdürü, vb.) hakkında adli/idari bir soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa soruşturma ne aşamadadır? Cadde üzerinde meydana gelen çökme sonucunda hastane zemininde fiziksel bir kayma veya başka bir hasar tespit edilmiş midir? Tespit edildi ise nelerdir? Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi bakanlığınız kayıtlarında hangi statüde bulunmaktadır? Yalova Devlet Hastanesi afiliasyon süreci ne aşamadadır? Afiliasyon süreci tamamlanmadan Tabela İhalesi neden açılmış ve hastane binasına tabelanın takılmasının sebepleri nelerdir?”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.