yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

HASAVYURT PARKI AÇILDI

HASAVYURT PARKI AÇILDI
05.08.2023 20:46
0
A+
A-

Yalova Belediyesi’nin Dağıstan’daki kardeş şehri Hasavyurt arasındaki bağların daha da güçlendirilmesi için yapılan ‘Hasavyurt Parkı’ düzenlenen törenle hizmete açıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Yalova’nın Dağıstan’daki kardeş şehri Hasavyurt’un ismi verilen park, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Şehit Ömer Faydalı Caddesi Uygulama Oteli karşısındaki parkın açılışına Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Rusya Devlet Duması MilletvekiliSaygidpashaUmakhanov, Hasavyurt Belediye Başkan Yardımcıları Arsen Murtazaliev ve KhadzimuradUmakhanov, Rusya Federasyonu İstanbul Başakonsolos Vekili AntonSkvortsov, diğer protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

HASAVYURT PARKI HİZMETE GİRDİ..

Yürüyüş alanlarından dinlenme yerlerine kadar birçok donatıyla buluşan parkın açılışında bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Ailelerimiz ve çocuklarımız kardeş şehir parkımız Hasavyurt Parkı’nda rahat ve huzurlu bir ortamın keyfini sürecek” dedi. Kardeş şehir ilişkilerine önem verdiklerini söyleyen ve Yalova’nın resmi olarak 19 kardeş şehrinin bulunduğunu bildiren Başkan Tutuk, “Bilindiği üzere Yalova’mız kozmopolit bir yer. Hem ülkemizin hem de dünyanın dört bir yanından hemşehrilerimiz şehrimizde yaşıyor.Bizler de Yalova Belediyesi olarak bu hemşehrilerimizle yurt dışında akrabalık bağlarımızın güçlenmesi adına kendimize kardeş şehirler yapıyor, onlarla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz.Yalova’mızın kardeş şehri, Dağıstan’ın güzel şehri Hasavyurt. Daha önce Hasavyurt ile süreli protokol imzalanmıştı. Şimdi bizler süresiz bir protokol imzaladık. Kardeş şehrimiz Hasavyurt adını verdiğimiz bir de bu parkımızın açılışını yapacağız.Obölgeden gelerek Yalova’mızda yaşayan hemşehrilerimiz var. Onların dernekleri aracılığıyla düzenledikleri kültürel etkinliklere bugüne kadar destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz.Hasavyurt ile sadece kültürel değil birçok alanda işbirlikleri yapacağız. Kardeşlik ilişkimizi geliştireceğiz. Kısa süre önce Yalova’mıza kazandırdığımız ve Hasavyurt adını verdiğimiz parkımız Yalova’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAŞKAN TUTUK’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ..

Rusya Devlet Duması Milletvekili SaygidpashaUmakhanov ise yaptığı konuşmada; “Böyle bir parkı kardeş şehrimiz Yalova’da açmanın mutluğu içerisindeyiz. Buradan başta Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler sizlerle kardeşlik bağlarımızı gün geçtikçe artarak güçlendireceğiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi gelen misafir heyet ile birlikte kesildi. Ardından günün anısına fidan dikildi ve Dağıstan Devlet Halk Dansları Topluluğu MolodostDagestan kısa bir gösteri yaptı.
PROTOKOL BU KEZ ‘SÜRESİZ’ OLARAK İMZALANDI..
Öte yandan Yalova ile Hasavyurt belediyeleri arasında var olan süreli protokol de bu kez ‘süresiz’ olarak değiştirilerek yeniden imza altına alındı. Yalova Belediyesi’nde yapılan törenle protokole imzalar atıldı. Hasavyurt’tan gelen heyet, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a kendi bölgelerinin meşhur simgelerinden oluşan el emeği çini vazo hediye etti. Başkan Tutuk da konuklarını Yalova’nın simgelerini içerek çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.