yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,4317
EURO
36,1497
ALTIN
2.959,80
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
22°C
Yalova
22°C
Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C

GÜL ÜRETİCİLERİ MÜCADELEDEN MEMNUN ​

GÜL ÜRETİCİLERİ MÜCADELEDEN MEMNUN  ​
21.06.2023 13:53
0
A+
A-
  • Geçtiğimiz Nisan ayında dağıtılan mavi yapışkan tuzaklar, gül üreticilerine önemli bir fayda sağladı. Proje yararlanıcısı çiftçiler, zararlılardan dolayı üretimden vazgeçme aşamasında iken projeyle üretime devam ettiklerini ve önemli oranda verim artışı sağladıklarını belirttiler..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve İl Özel İdare Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirilen Kesme Gül Üretiminde Zarara Neden Olan Thripsspp. ile Mücadele Yapılması Projesi kapsamında geçtiğimiz Nisan ayında dağıtılan mavi yapışkan tuzaklar, gül üreticilerine önemli bir fayda sağladı. Proje yararlanıcısı çiftçiler, zararlılardan dolayı üretimden vazgeçme aşamasında iken projeyle üretime devam ettiklerini ve önemli oranda verim artışı sağladıklarını belirttiler. Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer, Kadıköy’deki gül üreticilerini ziyaret ederek, mavi yapışkan tuzakların sonuçlarını yerinde incelediler. Parıldar, biyoteknik mücadelenin gül üretiminde zarara neden olan thrips adlı zararlının kontrolünde etkili bir yöntem olduğunu söyledi. Parıldar, “Bu projeyle hem çevreye hemde insan sağlığına zarar vermeyen bir mücadele yöntemi uygulamış olduk. Hem de gül üreticilerimize maliyet avantajı sağladık. Bu proje sayesinde gül üreticilerimizin verimi  ve kalitesi arttı. Kesme gül üreticilerimize yönelik desteklemelerimiz devam edecek “dedi. Ziyaret edilen iki üretici de uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler. Üreticiler, “Mavi yapışkan tuzaklar sayesinde zararlılardan kurtulduk.Önceki yıllara göre önemli oranda verim artışı sağladık.Bu bize büyük bir fayda sağladı İl Müdürlüğüne  teşekkür ediyoruz” dediler. Üreticilerle önümüzdeki yıllarda projenin devamı ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.