yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘ESNAFIN SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR’

‘ESNAFIN SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR’
30.07.2023 15:30
0
A+
A-

Alınan kararla esnaflara verilen devlet destekli kredi miktarlarının yüzde 50 oranında azaltılması sonrasında esnaf temsilcileri bu karardan dönülmesini istemiş ve Yalova milletvekillerinden konuyu meclise taşımalarını istemişlerdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın devlet destekli kredi kullanımına yönelik 24 Temmuz 2023 tarihinde aldığı kararla esnafımızın kullandığı kredilerde 3 ay olan bekleme süresi 6 aya çıkartmıştı. Bununla da kalmayarak kredi oranları da geriye çekilmişti. 500 bin TL’ye kadar kredi alan esnaflar yapılan düzenleme ile tavanda 250 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecekler. Bu düzenlemeye Yalova Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt da kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile tepki göstermişti. Bu anlamda Yalova Milletvekillerine seslenen Bozkurt, konunun meclise taşınmasını ve çözüme kavuşturulmasını talep etmişti. Bu talebe ilk cevap CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’dan geldi. Uzun yıllar YTSO yöneticiliği ve YTSO Başkanlığı yapan Becan esnafın sorunlarını ve taleplerini çok iyi bildiğini ifade etti. Bu anlamda Ankara’da gereken tüm girişimleri yapacağını dile getiren Becan, “Esnaf, sanayici kısacası iş dünyası son günlerde gelen vergiler ve zamlara dayalı maliyet artışları ile çok zor bir süreçten geçiyor. Birçok esnaf bırakın kar etmeyi, günü kurtarmayı hedefler hale geldi. Böylesi sıkıntılı bir noktada esnaf ara ara kullandığı devlet destekli kredilerle en azından nefes alıyordu. Ama yeni düzenleme ise esnafın kredi kullanmasına yönelik bekleme süreleri 3 aydan 6 aya çıkartıldı. Bu da yetmiyormuş gibi kredi oranları da 500 bin TL’den en yüksek 250 bin TL’ye kadar düşürüldü. Esnaf Odaları ve Kredi Kefaret Kooperatifine bağlı 1584 meslek kolunaNace kodu ile kredi veriliyordu. Şimdi bu kredileri düşürüldü. Hayata geçen bu uygulama en hafif tabirle fırtınalı denizde boğulan esnafı kafasından suya bastırmaktır. Biz esnafımızın yeniden nefes alması için gereken ne varsa yapacağız. Esnafımızın taleplerini Ankara’ya taşıyacak ve ilgili bakanlara da bu talepleri aktaracağım. Ben Uzun yıllar yaptığım YTSO Başkanlığım döneminde de esnafın sorununu kendi sorunum kabul etmiş birisiyim. Ben de iş dünyasının içinden birisi olarak esnafın sıkıntılarını ve nasıl zorluklarla mücadele ettiğini çok iyi biliyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.