yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4720
EURO
34,8577
ALTIN
2.421,49
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘ESENKÖY’ÜN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRACAĞIZ’

‘ESENKÖY’ÜN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRACAĞIZ’
20.03.2024 14:09
0
A+
A-

Esenköy Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Temel, beldenin turizm potansiyelini artıracak çok önemli projelerini kamuoyuyla paylaştı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Esenköy Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Temel, beldede gerçekleştirmeyi planladığı projeleri kamuoyuyla paylaştı. Temel, “Bölgemiz turizme çok açık bir bölgedir. Esenköy beldemizin turizm potansiyelini artırmak için önemli çalışmalar yapacağız” dedi.

Karlık Yaylası projesi

Temel, Karlık Yaylası projesi kapsamında doğal alanları koruyarak çadır kamp alanları, mesire alanları ve göl üzeri etkinlik alanları gibi tesislerin inşasını öngördü. Karlık Yaylası’nın dört mevsimde de harika bir görüntüye sahip olduğunu belirten Temel, burada düzenlenecek festivallerle bölge turizmini canlandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Temel, proje detayları ile ilgili şunları söyledi: “Burada; habitata, doğal bitki örtüsüne zarar vermeden tesisleşmeye gitmek istiyoruz. Çadır kamp alanları, mesire alanları, kafeterya, göl üzeri etkinlik en büyük projelerimizdendir. Aynı zamanda ATV ve yürüyüş parkurları da bunları destekleyecek niteliktedir. Karlık Yaylası dört mevsim harikulade bir görüntüye sahiptir. Kışın buz, ilkbaharda yaza kadar gölet; yaz ve sonbahara kadar da yayla görünümdedir. Dört mevsim güzel olmanın avantajları da, dört mevsim festival verebilecek kıvamda olabilmemizdir. Bununla alakalı, Turizm Derneği’ndeki bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İlk senemizde Kar-Fest diye bir festival düzenlediler. Biz bu festivalin tekrardan geleneksel hale gelmesini istiyoruz.”

Resif ve dalış projesi

Temel, Esenköy kıyılarında bir resif ve dalış projesi başlatacaklarını duyurdu. Bu projeyle, biyolojik çeşitliliği artırmayı, olta balıkçılığını geliştirmeyi ve bir dalış okulu kurmayı amaçladıklarını belirtti. Projenin Yalova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile ortak yürütüleceğini vurguladı. Temel projeyi şöyle anlattı: “Esenköy kıyıları herkesin bildiği gibi temiz bir bölgedir. Bu temizliğini mavi bayrak olayında da değerlendirmek istedik. Bununla alakalı altyapı çalışmalarımıza başladık. 2 sene içerisinde mavi bayrağımız sahilimizde yerini alacaktır. Resifin amacı; ilk olarak biyolojik çeşitliliği artırmaktır. İkincisi olta balıkçılığının geliştirilmesi; biyolojik çeşitliliğin artırılmasıyla orta balıkçılığı için uygun koşul oluşturulmuş olmaktadır. Üçüncüsü dalış okulumuzun eğitim alanıdır. Bu projemiz Yalova Üniversitesi Su Ürünler Fakültesi ile ortak yürütülmektedir. En kısa zamanda hayata geçireceğiz.”

Sahil düzenleme projesi

Temel, sahil düzenleme projesi olan Menderek projesini tanıttı. Bu projeyle, kumsal genişliğini artırmayı, otopark ve yürüyüş yolu sorunlarını çözmeyi, yağmur suyu ve dere sularını toplamayı amaçladıklarını dile getirdi. Ankara’da yapılan görüşmeler sonucunda projenin yatırım planına alındığını belirtti ve bölgenin turizm potansiyeline vurgu yaptı. Temel, “Şu an 8 ile 10 metre arasında olan kumsal genişliğimizi 15 – 20 metreye çıkarabilmektir. Sahil düzenlemesi bu projedeki hedefimiz; otoparak sorunu, yürüyüş yolu sorunu ve boşa akan yağmur suyu ve dere sularını bir yerde toplama projesidir. Bununla ilgili Ankara’da görüşmelerimizi tamamlayıp yatırım planına aldırmış bulunmaktayız” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.