yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
32°C
Yalova
32°C
Açık
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C

‘EN AZ İŞÇİ ÇIKARTAN BİZİZ’

‘EN AZ İŞÇİ ÇIKARTAN BİZİZ’
29.05.2024 16:46
0
A+
A-

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

  • Başkan Fazlaca, Altınova Belediyesi’nin diğer belediyelere kıyasla en az işçi çıkaran belediye olduğunu vurguladı.

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ayrıca, belediyenin borçları konusunda da önemli adımlar attıklarını belirtti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, belediye hizmet binasında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Aydın da katıldı. Başkan Fazlaca, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak belediyenin mevcut durumu ve gelecekteki projeleri hakkında bilgi verdi.

‘BORÇTAN KORKMUYORUM’

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fazlaca, belediyenin borç durumuna ve yürütülen projelere değindi. Fazlaca, “Borç açısından büyük bir yükümüz var ancak ben borçtan korkmuyorum. Bu gelir çarkları tekrar döndürülüp burası amorti edilebilir. Önceliğimiz altyapı sorunlarını çözmek olacak” dedi. Fazlaca, altyapı yatırımları için yaklaşık 37-40 milyon TL’lik bir bütçeye ihtiyaç olduğunu belirterek, tersanelerden yardım alacaklarını ifade etti. Fazlaca, yarım kalan düğün salonu projesinin de önümüzdeki sezona yetiştirileceğini söyledi.

‘YALOVA GENELİNDE EN AZ İŞÇİ ÇIKARTAN BELEDİYEYİZ’

Başkan Fazlaca, Altınova Belediyesi’nin diğer belediyelere kıyasla en az işçi çıkaran belediye olduğunu vurguladı. Fazlaca, “Burada herhangi bir hakka girmeden, çalışanlara dokunmadık. Ama bankamatik elemanı dediğimiz dışarıdaki kurumlarda olsun ya da belediyeye uğramadan çalışanların işten çıkartılmalarını yaptık. Teşkilatla birebir görevlendirilmiş; kadın kolları olsun, ilçe yönetimi olsun bununla bağları olan kişilerle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Diğer belediyelere baktığımızda en az işçi çıkartması yapan belediye biziz” şeklinde konuştu.

‘HİÇBİR ŞEY BİZİM HALKLA BULUŞMAMIZI ENGELLEYEMEYECEK’

Tasarruf tedbirleriyle ilgili eleştirilerde bulunan Fazlaca, “Tasarruf tedbirleri biliyorsunuz siyasi bir karar. Mevcut belediyelerin ülke genelindeki açıklamalarında zaten bir borç yükü var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeleri zaten bu tasarrufları yapmak için gelmişti. Biz de bunları sponsorlar aracılığıyla çözeceğiz. Hiçbir şey bizim halkla buluşmamızı engelleyemeyecek” ifadelerini kullandı.

ANNE KART VE TEKSTİL ATÖLYESİ PROJELERİ

Anne Kart Projesi hakkında bilgi veren Başkan Fazlaca, minibüsçülerle görüşerek bu projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Tekstil atölyesi için de yer çalışmaları yaptıklarını ve Çavuşçiftliği’nde bir yer tespit ettiklerini belirtti. Fazlaca, “Ulaşımda annelere yardımcı olması amacıyla minibüsçülerimizle de görüştük buna bir formülde geliştirdik. Bunu önümüzdeki Eylül ayında okullar açıldığında hayata geçireceğiz. Tekstil atölyesiyle ilgili de yer çalışmaları tespitleri yaptık. Sanayi bölgesinde olmasını istiyordum şu anda orada mevcutta bir alanımız yok. Çavuşçiftliği’nde bir yer tespit ettik ve orayla ilgili çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

‘MESLEK YÜKSEKOKULUNA SPONSOR ARIYORUZ’

Altınova Meslek Yüksekokulu’nun kira oranlarının yüksekliğinden dolayı tersane girişimcilerinden sponsorluk arayışında olduklarını belirten Fazlaca, yüksekokulun kapanmasının söz konusu olmadığını vurguladı.  Altınova Meslek Yüksekokulu’nun geleceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Başkan Fazlaca, “Biz görüşmelerimizi yaptık. Kira oranları yüzde 200’e kadar fahiş bir şekilde belediyemizin karşılayamayacağı oranlara çıktı. Dolayısıyla burada meslek yüksekokulunun devam etmesini istiyoruz. Elektrik, personel gideri ve kirası şu anda belediyeye büyük bir külfet getiriyor. Biz de bunu karşılayamayacağımızı belirttik. Ama karşılayacak tersane girişimcileriyle irtibata geçtik. Büyük tersanelerin birkaç tanesiyle görüştük. Kiranın onlar tarafından karşılanmasına yönelik girişimlerimizi üst perdeden yapıyoruz çünkü burası için bir ihtiyaç. Halktan ziyade tersaneler bölgesine personel arayışı olacak. Oradan çıkan personeller için destek gerekmektedir. Dolayısıyla onlarla işbirliğine gitmek istiyoruz. Belediyeye özel giderlerini biz karşılayacağız ama kira ciddi anlamda büyük bir külfet. Bunu da tersanecilerle çözüp aynı şekilde devam etmesini istiyoruz. Karşılamama durumu olursa kapanma durumu söz konusu olamaz; kampüse devredilecek. Hazırda öğrencileri var ama kampüse çekilme gibi bir durumu olur. Biz öğretim görevlileriyle görüştük, müdürümüzle görüştük, kapanması asla söz konusu değil; çünkü ihtiyaç olan bir durum” dedi.

‘BEKAR EVİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Altınova’da gerçekleşmesi düşünülen Bekâr Evleri projesine ilişkin de açıklamada bulunan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Kısa vadede şunu yapacağız. Burada kaymakamlık nezdinde bir komisyon kurulmuştu. Emniyetin, ilçe sağlığın ve belediyenin bulunduğu bir komisyon. Bu komisyon aktive edilmemiş. Dolayısıyla bir baskı unsuru olarak ilçe nezdinde kullanılmamıştı. Bunu Kaymakam Beyle görüşüp aktif hale getireceğiz. Belediyeye ait uzun vadede ise bunun imar değişikliği ile ilgili bizim mevcutta kendi yerimiz yok. Böyle bir konut yapmaya yeterli yerimiz yok. Daha doğrusu hiçbir yerimiz yok. Burada bir imar değişikliğine giderek bu tür konut alanlarını yarattıktan sonra yatırımcılarla yap-işlet-devret modeliyle ilerlemeyi düşünüyoruz. Gittikçe büyük bir sorun haline geldi. Tersaneler bölgesinde imar değişikliği ile ilgili adımlarımız var. Zaten yakışanı da, olması gereken yer de orasıdır” ifadelerine yer verdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.