yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

KATFA-DER’DEN İSTANBUL GEZİSİ

KATFA-DER’DEN İSTANBUL GEZİSİ
25.04.2024 14:24
0
A+
A-

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), İstanbul’a düzenledikleri kültür gezisi ile kadınlar dolu dolu bir gün yaşattılar.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), İstanbul’da düzenlediği kültür gezisiyle kadınları unutulmaz bir günle buluşturdu. Dernek, kadınların kültürel bilinci artırmak ve unutulmaya yüz tutmuş tarihi mekanları keşfetmelerini sağlamak amacıyla organize ettiği etkinlik kapsamında, renkli bir gün geçirdi. Gezi, Emirgan Korusu’nda başladı. Lale bahçelerini gezen katılımcılar, doğanın güzellikleri içinde Beyaz Köşk, Pembe Köşk ve Sarı Köşk gibi tarihi yapıları ziyaret etme fırsatı buldular. Burada, Osmanlı döneminin izlerini taşıyan mimari yapıları keşfederken, geçmişin büyüsüne kapıldılar. Ardından, Sakıp Sabancı Müzesi’ne geçen kadınlar, sanatın ve tarihin buluştuğu bu mekanda unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Melek Celal’in resim koleksiyonunu ziyaret eden katılımcılar, Türk kadınının tarih içindeki yerini anlamak adına önemli bir deneyim yaşadılar. Sanat eserlerini inceleyerek ve tarihi hikayeleri dinleyerek, kültürel birikimlerine yeni bir boyut kattılar. Sakıp Sabancı Müzesi’nden sonra İstiklal Caddesi’nde bulunan ve dünyaca ünlü olan Madame Tussauds Balmumu Müzesi’ni ziyaret eden kadınlar, ünlülerin balmumu heykelleriyle fotoğraf çektirme ve eğlenceli vakit geçirme fırsatı buldular. Burada, tarihi liderlerden, müzik, film ve spor dünyasının ünlülerine kadar geniş bir yelpazedeki balmumu heykelleriyle tanışarak, eğlenceli anlar yaşadılar. Dernek başkanı Nurten Anıl, etkinliğin önemine vurgu yaparak, kültür gezilerinin devam edeceğini ve kadınlara kültürel deneyimler sunmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.