yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2719
EURO
34,8481
ALTIN
2.435,66
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ELMALIK KÖYÜ’NDE SUSUZ YAZ!

ELMALIK KÖYÜ’NDE SUSUZ YAZ!
20.07.2023 15:27
0
A+
A-

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Giresunlular Derneği Başkanı İbrahim Arslan, yaklaşık 1 aydır Elmalık Köyü Giresun Mahallesi’nde su akmadığını belirtti. Gelen suyun ihtiyacı karşılamadığını belirten Arslan, yıllardır yaz aylarında dönem dönem bu problemin olduğunu belirtti. Mahallede bir damla suyun olmadığını söyleyen Arslan, “Her sene Kurban Bayramı’nda ne hikmetse sanki ayarlanmış gibi sular mahallemizde 1 hafta önceden kesiliyor ve yaklaşık 1, 1,5 ay mahallemizde su sorunu yaşanıyor. Bu sorunun en büyük sıkıntısını annelerimiz-ablalarımız çekiyor. Evde en çok onların suya ihtiyacı var, yemek yapıyorlar, temizlik yapıyorlar. Yaklaşık olarak 65 yıllık bir geçmişimiz var biz Elmalık Köyü’ne bağlıyız. Elmalık Köyü merkezinde sokaktaki çeşmeyi açın, sular şakır şakır akıyor maalesef köy mezarlığından yukarıya geçtiğiniz zaman mahallede bir damla su yok” dedi.

‘BUNUN VEBALİNİ ÖDEYEMEZSİNİZ’..

Hiçbir kurumdan net cevap alamadıklarını söyleyen Arslan, “Muhtarı arıyoruz, ‘belediye suyu kesiyor, bizim görevimiz değil; İl Özel İdare’nin görevi’ gibi şeyler söylüyor Vali Bey ile de görüştüm. Kimseden korkmuyorum, çekinmiyorum. Belediyede çalışıyorum. İsterlerse beni yarın işten de çıkartıp kapının önüne koysunlar. Hiç sorun değil. Bu millet için hemşerilerim için her şeyi göze aldım bedelini de ödemeye hazırım. Bunu herkes bilsin. Vali Bey’i aradım. Kendisi sanırım gidiyormuş onun için pek ilgilenmedi bu işlerle. Biz Vali Bey’i çok sevmiştik. Çok düzgün, çok dürüst bir insan görmüştük ama maalesef bunu üzülerek söylüyorum; bu insanların vebalini Vali Bey başta, sorumluları kimse ödeyemez. Burada insanlar sabah ezanı okununca namazı kalkıyor, abdest almaya su yok. Bizim insanlarımız hep çalışan insanlar. İşten geliyorlar, temizlik yapacaklar, duş alacaklar, su yok. Biz dernek olarak kimseden hesap sormak için bu basın açıklamasını yapmıyoruz. Bizim tek derdimiz tek gayemiz amacımız; mahallemizde çeşmeler açıldığında sular aksın. Kadınlar ellerinde bidonlarla beraber çeşme çeşme gezmesin. Sugören Höyüktepe’den kimse su taşımasın. Bugün mazot 34-35 TL olmuş. Adam 10 kilo su almaya gidecek 100 TL mazot yakacak” diye konuştu.

‘BİZE İŞ YAPACAK MUHTAR LAZIM’..

Elmalık Köyü Muhtarlığı’nın Yalova Belediyesi’ne 207 bin TL su borcu bulunduğunu söyleyen Arslan, “Elmalık Köyü’nün Yalova Belediyesi’ne 207 bin TL borcu var. Elmalık Köyü bugün Yalova siyasetine, ticaretine yön veren bir köy. Ama şu anda bu yönetimle birlikte Elmalık Köyü pasif bir köy halini aldı. Tarım bitti, çiftçilik bitti, üretim bitti, sosyal aktivite bitti, arkadaşlık-dostluk bitti. Ben bir şey söylediğim zaman benim muhtar adayı olduğumu söylüyorlar. Ben muhtar adayı falan değilim. Vatandaşımız, vakti zamanında geldiği zaman çıkar herkese meydana, kimi uygun görürse adayını belirler. Desteğini verir ve muhtar seçilir. Bize, köyün meydanında göbeğini kaşıyan muhtar lazım değil. Bize iş yapacak muhtar lazım. İlk dönem için bir şey demiyoruz destekledik ve çok güzel muhtarlık yaptı. Ama ikinci dönem bizim mahallemizden muhtar adayı çıktı diye 5 yıldır muhtar, bu mahalleye gelmiyor. Burada su akmıyor. Niye gelip bir akşam burada konuşmuyorsun. ‘Arkadaşlar burada su problemi var ben bunu yapamıyorum bana sahip çıkın, destek olun hep birlikte bu işin üstesinden gelelim’ niye demiyor? Bunu üzülerek söylüyorum. Melih Boz ırkçı bir muhtardır. Irkçı olmasa gelir burada insanların sorunlarını, problemlerini dinler ve çözüm yolu arardı” dedi.

‘BU PARALAR NEREDE?’..

Köyün İl Özel İdaresi’ne bağlı bir köy olduğunu söyleyen Arslan, “Burada belediyenin suçu vardır-yoktur onun detayını ben bilemem ama belediye başkanımızla görüştük. Elmalık Köyü köy statüsünde olan bir yer. Burası Yalova Belediyesi’ne bağlı olan bir yer değil. Burası İl Özel İdaresi’ne bağlı ve İl Genel Meclisi’ne oy kullanan bir mahalle. Şu anda burada en büyük birinci derece sorumlu İl Özel İdaresidir ve İl Özel İdaresi’nin başında olan yetkililerdir. Bizim muhtarımız Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde Yönetim Kurulu’nda. Aybaşı geldi mi gidip parasını alıyor. Toplantı paralarını gidip alıyor. Neden hizmet yapmıyorsun buraya? Niye bir satır dilekçe yazıp da burada su eksikliği, depo eksikliği var demiyorsun. Benim hemşerilerim burada susuz yaşarken ben rahat duramam. Su içemem, yemek yiyemem, uyku uyuyamam. Ama maalesef bizim söylediklerimizi bu arkadaşlar hikaye zannediyor, rüya zannediyor. Çünkü sorumluluk sahibi değiller. Sadece muhtar maaşını alalım cebimize koyalım, oturumlardan parayı alalım cebimize koyalım, hani nerede para? Su parası toplanıyor, köyün gelirleri var bu paralar nerede?” şeklinde konuştu.

‘SORUN ÇÖZÜLMEZSE ANKARA’YA YÜRÜYECEĞİM’..

Elmalık Köyü’nde olduğu gibi Kirazlı Köyü’nde de su sıkıntılarının olduğunu ve sorun çözülmezse Ankara’ya tepki amaçlı yürüyüş yapacağını söyleyen Başkan Arslan, “Biz kimseden hesap sormak için toplanmadık. Ama bu işin sorumlusu, yetkilisi kimse bir an önce bu suyu akıtsın. Basın mensuplarımızın huzurunda söylüyorum, dernek olarak müsaade ediyorum. Eğer 15 gün içerisinde bu mahallede su akmazsa, ben tek başıma buradan Ankara’ya yürümeye karar verdim. Bana katılan olur-olmaz ama bu konuyla alakalı 15 gün sonra ‘Bismillah’ diyerek yola çıkacağım. Bu resmen zulümdür. Su demek 5 vakit namaz gibi insanlara şart olan bir ihtiyaç ve su yok. Başta Sayın Valimize sesleniyorum: Sayın Valim, biliyorum, Yalova’dan gideceksiniz artık sıkıldınız. Ama gitmeden bu su olayını sizin çözüp gitmenizi ben hemşerilerim adına temenni ediyorum, istiyorum. Bugünden itibaren lütfen kollarınızı sıvayın. Bu işler insanlara şirin gözükmekle olmuyor, icraat yapmak gerekir. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız ve bu suyu akıtana kadar basın açıklaması yapmaya devam edeceğiz. Müge Anlı kayıpları arıyor. Kendisini arayıp bizim kayıp suyumuzu da bulmasını isteyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.