yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,8322
EURO
35,1574
ALTIN
2.450,45
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Açık
31°C

DSİ’DEN HAYATİ UYARI

DSİ’DEN HAYATİ UYARI
26.05.2024 12:04
0
A+
A-

Yaz aylarında baraj ve göletleri serinlemek için kullanmak, tehlikeli sonuçlar doğuruyor.

 

Haber \ Zeynep TAŞTAN

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların serinlemek için baraj, gölet, sulama kanalı gibi su depolama ve iletim tesislerine yönelmesi tehlikeli sonuçlar doğuruyor. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, bu tesislerin yüzmek ve serinlemek amacıyla kullanılmasının ölümcül riskler taşıdığına dikkat çekiyor.

TEHLİKELER NELER?

Baraj ve göletler, engebeli zemin yapıları ve ani derinlik değişimleri ile boğulma riskini artıran özelliklere sahip. Akarsuların getirdiği balçık benzeri malzemeler zeminleri kaygan ve çekici hale getiriyor. Üstelik, bu tesislerde depolanan suyun düşük sıcaklığı, ani kramp ve hipotermi riskini yükseltiyor. Tatlı suyun deniz suyuna göre daha az kaldırma kuvveti sağlaması da tehlikeyi arttıran bir diğer etken. Sulama kanalları ise farklı riskler taşıyor. Trapez kesitli ve eğimli yapıları nedeniyle bu kanallara giren kişilerin çıkması son derece zor. Yan duvarların yosunlanması, kayganlığı artırarak bu zorluğu daha da büyütüyor. Ayrıca, yüksek akış hızı nedeniyle güçlü akıntılar profesyonel yüzücüler için bile baş edilemez hale geliyor.

FİZİKİ TEDBİRLER VE VATANDAŞ UYARILARI

DSİ Genel Müdürlüğü, su depolama ve iletim tesislerine yönelik fiziki tedbirler alarak, uyarı levhaları ve tel örgüler ile vatandaşları bu alanlardan uzak tutmayı hedefliyor. Ancak, alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşların da bu tür girişimlere karşı dikkatli olması gerekiyor. Tesislere girildiğine şahit olan kişilerin, gerekli uyarılarda bulunması ve sonuç alınamaması durumunda güvenlik güçlerine bilgi vermesi hayati önem taşıyor.

DSİ’DEN HAYATİ UYARI

DSİ yetkilileri, su depolama ve iletim tesislerine girilmemesi gerektiğini kesin bir dille vurguluyor. Bu tesislerde yüzmenin ve serinlemenin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirten yetkililer, halkın can güvenliği için uyarıları dikkate almasının önemine dikkat çekiyor. Vatandaşların bu konuda bilinçli olması ve DSİ’nin uyarılarına riayet etmesi, yaşanabilecek kazaların önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.