yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

DOĞRU KARAR İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

DOĞRU KARAR İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?
10.08.2023 18:10
0
A+
A-

Aynı adadaki parsellerin bir kısmının Yalova diğer kısmının Kadıköy Belediyesi sınırlarında olması akıl alacak iş değil. Çok sayıda villa, konut ve iş yeri ile resmi kurumun su faturaları Yalova Belediyesi’ne ödeniyor, ancak bağlı bulundukları belediye Kadıköy Belediyesi!

 

Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Geçtiğimiz günlerde ‘OLACAK İŞ DEĞİL!’ başlıklı manşet haberle Yalova-Kadıköy sınırında yaşanan sıkıntıları dile getirmiş ve yetkilileri göreve davet etmiştik. Bilindiği gibi, uzunca bir süredir Yalova ve Kadıköy belediyelerini birbirinden ayıran sınır hattında yaşanan tuhaflıklar şikayetlere konu oluyor. Aynı ada içerisinde yer alan parsellerin birinin Yalova diğerlerinin Kadıköy Belediyesi’ne ait olması ve bu yanlışlığın yıllardır düzeltilmemesi vatandaşların şaşkınlığına ve tepkilerine yol açıyor. HABERCİ olarak,1244 no.lu adadaki bir parselin Yalova Belediyesi sınırında kaldığını aynı ada içerisindeki diğer parsellerin ise Kadıköy Belediyesi sınırlarında bulunduğunu örnek göstererek benzer sıkıntılı durumların bir an önce her iki belediye meclisinin gündemine getirilip düzenleme yapılmasını talep etmiştik.

KANUNUN İLGİLİ MADDESİ ÇOK AÇIK..

5 bin 393 sayılı Belediye Kanunu’nun belediye sınırlarının belirlenmesine ilişkin ilgili maddesi gereğince, belediye sınırları; nehirler, dağlar gibi doğal eşikler ya da karayolu gibi yapay eşikler dikkate alınarak belirlenir. İlgili belediye kanununda aynen böyle diyor. Ancak Yalova’da işler yıllardır tam bir karmaşa içinde yürüyor. Kadıköy Belediyesi’nin Yalova Belediyesi ile birleştiği kuzey sınırında söz konusu eşikler dikkate alınmadığından ve aynı adanın ikiye bölünmesi nedeniyle belediye sınırları hatalı biçimde oluşturulduğu için arazi sahipleri de mağdur oluyor, belediyeler de yetki ve sorumluluklarını olması gerektiği gibi kullanamıyor.

FETİH CADDESİ SINIR OLDUĞUNDA İŞLER KISMEN DÜZELECEK..

5 bin 393 sayılı yasa hükmü uyarınca, aynı parseldeki sınır karmaşası ortadan kaldırılıp Fetih caddesi iki belediye arasında sınır olacak şekilde karar alındığında kısmen de olsa işler rayına oturacak. Her iki belediye arasındaki sınırın ana arter konumundaki Fetih Caddesi olarak belirlenmesi ile yaklaşık 32 hektar alan Yalova Belediyesi’ne bağlandığında hem hizmetler daha sağlıklı biçimde yerine getirilecek hem de bölgede kentsel bütünlük sağlanmış olacak.

GÜNEY ÇEVRE YOLU TAMAMLANMADAN SORUNLAR BİTMEYECEK..

Sınır itilafları konusunun kalıcı çözümü Güney Çevre Yolu’nun tamamlanmasından geçiyor. Konunun uzmanları yaptıkları durum değerlendirmesinde, “Bölgedeki villa ve konutların tamamı su faturalarını Yalova Belediyesi’ne ödüyor. Bunlara Uzmanlar Koleji, Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu ve diğer eğitim kurumları da dahil. Adresler Kadıköy Belediyesi sınırları içerisinde görülüyor ancak bölgedeki hizmetleri hangi belediyenin vereceği konusunda kafalar karışık. Yalova ve Kadıköy belediyeleri birbiri ile uyum içinde, yetki tartışmasına girmeden vatandaşa hizmet veriyorlar ancak bu durumun yasal zemine oturtulması ve yerel meclislerin bir an önce bölgede gerekli teknik ve idari kararları almaları gerekir” şeklinde konuştular.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.