yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘CUMHURBAŞKANIMIZA SÖZ VERDİK!’

‘CUMHURBAŞKANIMIZA SÖZ VERDİK!’
12.02.2024 14:12
0
A+
A-

Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Başkan Adayı Mustafa Tutuk için hazırlanan merkez seçim irtibat ofisi törenle açıldı.

 

Burada konuşan ve Yalova Belediyesi’nin 4 yıldır güvenli ellerde olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Tutuk, diğer adaylarca seçim vaatlerine konan ‘kentsel dönüşüm’ çalışmalarına değindi. “Biz yapacağız demiyoruz, şu an yapıyoruz. Yalova’da iziniz var mı, harmanda yüzünüz olacak” dedi.

 

..”Meclisimizde biz bu kentsel dönüşüm için ‘evet’, onlar ‘hayır’ oyu verdi.  Şimdi gelmişler diyorlar ki kentsel dönüşümün önünü açacağız. Nasıl açacaksınız, ne yaptınız ki?”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Başkan Adayı Mustafa Tutuk için hazırlanan merkez seçim irtibat ofisi Cengiz Koçal Caddesi üzerinde düzenlenen bir törenle açıldı. AK Teşkilatı’nın tüm mensupları burada yer alırken, programda daha önce görev yapan milletvekilleri ve il başkanları birer konuşma gerçekleştirdi. Programda, Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz, Milletvekili Meliha Akyol ile İl Başkanı Umut Güçlü de birer konuşma yaptılar. Burada konuşan Milletvekili Meliha Akyol, trafik sorununu çözecek güney çevre yolunun ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını bildirdi. Teşkilat mensupları ile birlikte Mustafa Tutuk’un Yalova’da önemli hizmetler yaptığını söyleyen Akyol, vatandaşlarla her zaman temas ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini ifade etti.

‘Tozpembe hayaller anlatıyorlar’

Mustafa Tutuk’un göreve ilk geldiği günden itibaren Yalova için çalıştığını belirten AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, muhalefete de eleştirilerde bulundu. Güçlü, “Bizden önce Yalova’yı yönetenler, seçim çalışmalarında diyorlardı ki, ‘hortumdan su akar gibi trafik akacak’, ‘alt yapılarla, üst yapılarla şunu yaptık.’ 291 tane icra dosyası ile Mustafa başkan belediyeyi devraldı. Belediyenin kasalarında avukatlar duruyordu, gelen parayı alıyorlardı. Böyle bir yönetim ile Yalova’yı 6 sene yönettiler. Hiçbir hizmet yapmadılar. Şimdi de çıkmış tozpembe hayaller anlatıyorlar. Mustafa başkanımız, teşkilatımızın içinden yoğurula yoğurala geldi, Allah ona belediye başkanlığını nasip etti. Göreve geldiği günden itibaren alt yapısından tutun kaldırımına kadar elinden gelen ne varsa yaptı. Şimdi bu hizmetin karşılığını, bu teşkilat çalışarak Mustafa başkana hediye edecek. Hep beraber kapı kapı çalışıp, mükemmel bir hizmetle geçecek 5 senenin, bütün hesabını yaparak, hepimiz sokaklara çıkacağız. Teşkilatıma bu konuda güveniyorum, inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin arkasında olan bu teşkilatın çok büyük işler yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘Veznelerde avukatlar oturuyordu’

Partide uzun yıllar görev yaptığını söyleyen Başkan Mustafa Tutuk ise Yalova Belediyesi’nde 6 Mart 2020 tarihinden bu yana görev yaptığını bildirdi. Göreve geldiğinde Yalova Belediyesi’ndeki gözlemlerini anlatan Tutuk, belediye veznelerinde avukatların oturduğunu hatırlattı. Tutuk, “Biz göreve geldikten hemen sonra pandemi ilan edildi. Buna rağmen 1,5 yılda 291 icrayı yani tümünü kaldırdık. Bütçenin 5’te 1’i borçtu. Bugüne oranladığımızda 2 milyar 150 milyon TL bütçemiz var. Bugüne oranlarsak yani 400 milyon TL borcu biz ödemiş olduk. Bunu belediyenin öz kaynaklarıyla kapattık. Demek ki belediye güvenli, vicdanlı ellerde olunca borca girmiyor” dedi.

‘Kentsel dönüşüm sözü veriyorlar, biz zaten yapıyoruz’

Başkan Tutuk, bazı adayların seçim vaadi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi. Kentsel dönüşümün aradan geçen yıllara rağmen fiilen kendilerinin başlattığını ifade eden Tutuk, mecliste bu konuda alınan karara muhalefetin ‘hayır’ oyu verdiğini hatırlattı. Tutuk, “Bakınız biz kentsel dönüşüm diyoruz. Herkes her seçimde diyor ki, ‘Biz kentsel dönüşümü yapacağız.’ Kim ne yaptı arkadaşlar? Elle tutulur, gözle görülür bir kentsel dönüşüm var mıydı?  Hükümetimizin de desteğiyle Bağlarbaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı. Bunun yanında kentsel dönüşüme girecek 6 katlı binalara 6 kat, 5 katlılara 5 kat imar izni verilmesi neyin önünü açtı biliyor musunuz? Şu an 105 bina yıkım ruhsatı aldı. Her binada 10 daire olsa, toplam bin daire yapar. Her dairede 5 kişi yaşasa 5 bin kişiyi deprem riskinden kurtarıyoruz. Yani biz 5 bin kişiyi güvenli binalara taşımış oluyoruz. Bunu biz büyük depremin üzerinden 23 yıl geçmesinin ardından AK Parti belediyeciliğiyle yapıyoruz. Meclisimizde biz bu kentsel dönüşüm için ‘evet’, onlar ‘hayır’ oyu verdi.  Şimdi gelmişler diyorlar ki kentsel dönüşümün önünü açacağız. Nasıl açacaksınız, ne yaptınız ki? Yalova’da iziniz var mı, harmanda yüzünüz olacak. Nasıl izah edeceksiniz siz bunları. Şunu herkes iyi bilsin, biz yapacağız demiyoruz, şu an zaten yapıyoruz” dedi.

Tutuk’tan ‘Cumhur İttifakı’ vurgusu

Yalova’da göreve gelmelerinin ardından kentin sorunlarına tek tek el attıklarını söyleyen Başkan Tutuk, bunu da AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeciliğiyle yaptıklarını bildirdi. Bugüne kadar birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Tutuk, “Yalova sokakları ışıl ışıl oldu. Şehrimizi artık su basmaz oldu. Bunları biz yaptık. Şimdi çok istiyorlar Yalova’da icra olsun, belediye borçlarını ödeyemesin, çok bastırıyorlar ama maalesef duaları kabul olmayacak. Belediyenin borcu yok. SSK ve mali borçlar hariç piyasaya borç yok. Şimdiye dek 2 milyar TL yatırım yaptık, hepsini de ödedik Allah’ın izniyle. Bu hizmetlerin devamı için Sayın Cumhurbaşkanımıza salonda ne dedik, söz verdik mi? Üç defa Sayın Cumhurbaşkanımıza söz verdik. Belediyemizi kazanacağız ve AK Parti, Cumhur İttifakı belediyeciliğinin devamını sağlayacağız. İrtibat ofisimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yapılan açılış kurdelesi kesiminde Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz, eski Yalova Milletvekili Fikri Demirel, eski İl Başkanları Yusuf Ziya Öztabak ve Şinasi Bayrak da yer aldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.