yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0208
EURO
38,0116
ALTIN
2.827,90
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

‘ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’
13.08.2024 13:49
0
A+
A-

TOPRAK KAYMALARININ YAŞANDIĞI BÖLGE İNCELEME ALTINDA

  • Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Bayraktepe Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması ile alakalı açıklamalarda bulundu..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’nın Bayraktepe Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda meydana gelen toprak kaymaları, yetkililerin dikkatini çekti. Yaşanan bu tehlikeli durumun ardından, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, mahallede incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında kendilerine çeşitli yetkililer ve mahalle sakinleri de eşlik etti.

BÖLGEYİ İNCELEDİLER..

Vali Kaya ve Başkan Gürel’in yanı sıra incelemeye, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Murat Tiryaki ve Ömür Bayar, Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sezai Köse, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürü Murat Alacatlı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Yalova İl Müdür Vekili Serkan Yılğan ve Bayraktepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Esmer katıldı. Heyet, bölgedeki riskli alanları yerinde görerek, mahallede yaşayan vatandaşlarla da temas kurdu.

‘SORUNLARI TESPİT ETTİK VE ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ’..

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, mahalledeki sorunları önceden tespit ettiklerini ve çözüm sürecine hızla başladıklarını belirtti. Gürel, yaptığı açıklamada, “Bu mahallemizi seçim öncesi gezmiş ve sorunları yerinde tespit etmiştik. Şimdi Sayın Valimiz ve diğer kurum müdürlerimizle birlikte mahallemizde incelemelerde bulunduk. Yapacağımız görüşmeler ve mahalle sakinlerimizin de görüşleri doğrultusunda, Yalova Belediyesi ve tüm paydaş kurumlarımızla beraber çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİNİN GÖRÜŞLERİ ALINIYOR..

Mahallede yaşayan vatandaşlar, heyetle birebir görüşme fırsatı buldu. Vatandaşlar, yaşadıkları endişeleri ve toprak kaymalarının neden olduğu olumsuz etkileri dile getirdiler. Vali Dr. Hülya Kaya, vatandaşların taleplerini dikkatle dinledi ve sürecin titizlikle yürütüleceğini vurguladı.

KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA PLANI HAZIRLANIYOR..

Yapılan incelemelerin ardından, bölgedeki sorunların çözümü için geniş kapsamlı bir çalışma planı hazırlanması kararlaştırıldı. Çalışma planında, toprak kaymalarının sebeplerinin detaylı olarak araştırılması, riskli alanların belirlenmesi ve alınacak önlemlerin netleştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, bu süreçte mahalle sakinlerinin de öneri ve taleplerine yer verilmesi planlanıyor.

‘GÜVENLİĞİMİZ ÖNCELİĞİMİZ’..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, toprak kaymalarının yalnızca doğal bir afet olmadığını, aynı zamanda şehirleşme ve altyapı sorunlarının da bu duruma katkıda bulunduğunu belirtti.Vali Kaya, “Bayraktepe Mahallesi’nde meydana gelen toprak kaymaları, bölgedeki yerleşim alanlarının güvenliğini tehdit etmektedir. Bu durumun çözümü için gerekli önlemleri alacağız ve mahalle sakinlerinin güvenliğini sağlamak önceliğimiz olacak” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.