yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

‘ARAÇ KİRALAMA SEKTÖRÜ ÖTV İNDİRİMİ BEKLİYOR’

‘ARAÇ KİRALAMA SEKTÖRÜ ÖTV İNDİRİMİ BEKLİYOR’
31.10.2022 15:34
0
A+
A-

 

  • Yalova Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu (YOKKDER) Başkanı Murat Kalaycı, sıfır araçlarda uygulanacak ÖTV indirimi hakkında açıklamalarda bulundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Kalaycı, “ÖTV indirimi 2 el araçları etkiler. 2 el araçların düşmesi piyasayı harekete geçirir. Sektörde yer alan zamlar ve fiyatların yükselişi hem satıcıları hem de alıcıları mağdur ediyor” dedi.

‘BEKLENTİMİZE İLAÇ OLACAK’..

Kalaycı, “Son günlerde ÖTV indirimiyle ilgili gündeme gelen bazı haberleri sıkça takip ediyoruz. Bir aracın ÖTV oranı son günlerde yüzde 80 oranına ulaştı. Bu durum araç alımımızı etkiliyor ve piyasada düşüşe sebep oluyor. Bu yüzden bir an önce ÖTV indirimine gidilerek piyasanın düşüşün önüne geçilmelidir. Neticede esnafımızın araçlarının da bir milâdı var. Güncel piyasada mevcut fiyat artışları esnafımızın araç yenilemesini zorlaştırdığı gibi araçlarını yenileyemeyen esnafı da birtakım sorunlarla baş başa bırakıyor. Pandemiden yeni çıkan ve işlerini toparlamaya çalışan araç kiralama esnafımızın araçlarını yenileyerek hizmet kalitesini artırmasına vesile olunmalıdır. Devletimiz her zaman esnafının yanında olduğu gibi oluşan bu sıkıntının giderilmesi için de beklentilerimize ilaç olacağına inanıyorum” diye konuştu.

‘ARAÇ FİYATLARI 3 KAT ARTTI’..

Kalaycı, araç fiyatlarının yükselmesi sebebiyle son dönemde zorunlu trafik sigortası ve rent a car kasko primlerinde aşırı yükseliş yaşandığına dikkati çekerek, bir aracın trafik sigortasının 3 bin TL’yi geçtiğini, rent a car kaskosunun ise 8 bin TL ile 12 bin TL arası yükseldiğini ifade etti. Kalaycı, sözlerini şöyle sürdürdü: “ÖTV matrahı güncellenmediği için araçların ÖTV oranları ve dolayısıyla satış fiyatları 3 kat arttı. Sigortasızlığın önüne geçmek ve piyasaların canlanması için bir defaya mahsus ÖTV oranları sıfırlanmalı ve yine ÖTV oranlarının eski seviyesine dönmesi için matrah güncellemesi yapılmalıdır. Gerekirse sektörde faaliyet gösteren esnaf için ticari araçlarda bir defaya mahsus ÖTV indirimi yapılmasını istiyoruz. Çünkü otomobildeki kur artışı yüzde 100’ün üzerinde. Bu durumda daha önce yüzde 45 ÖTV’ye tabi bir otomobilin bugünkü ÖTV oranı yüzde 80 oldu. Daha da ötesi, vergisiz fiyatı 200 bin TL altında otomobil kalmadığı için en düşük ÖTV oranı yüzde 80’e çıktı. Bu da araç fiyatlarının ekstra artmasına sebep oldu. Geçmişte olduğu gibi ticari araçlar için yeniden bir defaya mahsus ÖTV indirimine gidilmelidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.