yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

‘MUSTAFA BAŞKAN BÜYÜK İŞ YAPIYOR’

‘MUSTAFA BAŞKAN BÜYÜK İŞ YAPIYOR’
17.03.2024 18:15
0
A+
A-

‘BİZE DÜŞEN; KENTLERİ DEPREME HAZIRLAMAK’

  • Dün Yalova’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan kentsel dönüşüm alanını inceledi.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un seçime çok az bir süre kalmasına rağmen Yalova için çok önemli projeler hayata geçirdiğini söyleyen Özhaseki, “Birçok belediye başkanı bu dönemlerde altyapı yatırımına pek girmezler. Ama Mustafa bey büyük bir cesaretle girdi, büyük bir iş yapıyor” dedi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün Yalova’daydı. Bakan Özhaseki’nin ilk durağı Yalova Valiliği oldu. Özhaseki’yi burada Vali Dr. Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve il protokolü karşıladı.

‘Bize düşen; kentlerimizi depreme dayanıklı hale getirebilmek’

Daha sonra Yalova Belediyesi’ne geçen Özhaseki esnafları da ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Özhaseki, şehirleri depreme dayanıklı hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “İstanbul ve Marmara havzası olmak üzere bütün şehirlerimizi depreme karşı dirençli hale getirmek için büyük mücadele içerisindeyiz. Türkiye bir deprem ülkesi, şu anda 500’e yakın hareketli fay hattı var. Bize düşen; bir an evvel kentlerimizi depreme dayanıklı hale getirebilmek. Eğer bir belediye başkanı vazife süresi içerisinde ve bittiğinde; elini vicdanına koyduğunda, ‘şehrimizi depreme ne kadar hazırladım, kentsel dönüşümde ne kadar başarılı oldum’ diye mutlaka düşünmesi gerekiyor. Mustafa Tutuk’un da bu çalışmalara yürekten katıldığını görüyorum” dedi.

‘Bütün imkanlarımızla burada olacağız’

Mustafa Tutuk’un kentsel dönüşüm ve altyapı çalışmalarına yönelik Yalova’da önemli projeler yaptığını dile getiren Özhaseki, “Bakanlık olarak, Yalovamızda 20 milyar TL’yi geçen bir yatırımımız var ve devam ediyor. Bir taraftan da TOKİ olarak 2692 konutu burada tamamlamışız. Şu anda da devam eden Bağlarbaşı’nda 740 adet konutun inşaatına başladık. 304 adet konutu da bundan bir hafta kadar önce hak sahiplerine verdiler. Bu başlangıç olsun, arkası da gelsin istiyoruz. En iyi şekilde Mustafa başkanımız hazırlayacaktır; heyelan bölgesini, zeminde sıvılaşma olan bölgeleri, depreme dayanıksız olan konutların bulunduğu yerleri hesap edip bize geldiğinde, biz de bütün imkanlarımızla ve gücümüzle burada olacağız. Onları yenilemek için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘TOKİ evlerinin sıvası bile dökülmedi’

TOKİ’nin tüm Türkiye’de imzasının olduğunu söyleyen Özhaseki, “Depremden sonra herkes gördü ki; TOKİ’nin şu ana kadar 22 yılda yaptığı 1 milyon 340 bin konut var. Hiçbir tanesi yıkılmadı. Sıvası bile dökülmedi. Bundan sonra da şehrimizi daha dirençli hale getirebilmek için TOKİ vasıtasıyla evler yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Mustafa başkan büyük bir iş yapıyor’

Yalova’da yapılan yatırımlara da değinen Özhaseki, “Bakanlık olarak burada bir ciddi faaliyetimizde; yurtdışından temin ettiğimiz çok uzun vadeli, neredeyse sıfır faizli ana isale hattının yapılma meselesi. Sadece ana isale hattı yapılmıyor; 8 tane depo yenileniyor ya da yeniden yapılıyor. Ana isale hattındaki kaçaklar elbette sıkıntı veriyordu. Bununda kredisi temin ettik, şimdi yüzde 75 seviyelerinde bittiğini biliyoruz. Ayrıca Yalova Millet Bahçesi’ni de bitirdik 110 dönümden fazla. Bunlarda açılışa hazır hale geldi, önümüzdeki günlerde yapılacak. Üniversitemiz içerisinde de hükümetimizin yapmış olduğu bir taraftan 100 milyon TL’yi geçen morfoloji binası, kongre merkezi binası bittiği gibi şu anda da devam eden Haziran ayı gibi açılışını yapacağımız Sanat Tasarım Fakültemizin inşaatı da sürüyor. Aynı zamanda proje safhasında olan ihaleye çıkılması için gün beklenen kütüphanemiz ve yemekhanemizde var. Hükümet olarak Yalovamıza elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İhtiyaç neyse bunları gidermeye çalışıyoruz. Kısa bir zaman olmasına rağmen; Mustafa Tutuk başkanımız elinden geleni yapıyor. Bu kısa süre içerisinde ana isale hattına başlaması bile başlı başına bir mucizedir. Birçok belediye başkanı bu dönemlerde altyapı yatırımına pek girmezler. Çünkü altyapı yatırımları biraz insanları rahatsız eder. Rahatsızlıktan dolayı da oylarımız düşer endişesi ile kolay kolay belediye başkanları bu tür işlere girmezler. Ama Mustafa bey büyük bir cesaretle girdi, büyük bir iş yapıyor” dedi.

Kentsel dönüşüm alanını inceledi

Konuşmasını tamamlayan Bakan Özhaseki’nin sonraki durağı Bağlarbaşı Mahallesi oldu. Burada yapımına başlanan kentsel dönüşüm alanını beraberindeki heyetle gezen Özhaseki, çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Özhaseki, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Çiftlikköy Sahil Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve gençlerin yer aldığı iftar programına katılan Özhaseki daha sonra Yalova’dan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.