yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3454
EURO
34,8734
ALTIN
2.391,18
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

‘ÇİÇEKÇİLİK FUARI YALOVA’DA YAPILMALI!’

‘ÇİÇEKÇİLİK FUARI YALOVA’DA YAPILMALI!’
13.02.2024 17:46
0
A+
A-

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, şehrin çiçekçilik sektörüyle özdeşleşmiş yapısına vurgu yaparak, Yalova’da düzenlenmesi planlanan çiçekçilik fuarının bir an önce gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, yaptığı açıklamada, çiçekçilik fuarının Yalova dışında başka illerde düzenlenmesinin üzücü olduğunu belirtti ve bu durumun bir an evvel düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Beşli, Yalova’nın çiçekçilikle özdeşleşmiş bir şehir olduğu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiği vurguladı. Özellikle Sapanca’da düzenlenen çiçekçilik fuarının Yalova’nın potansiyelini yeterince yansıtmadığı ve bu durumun düzeltilmesi gerektiği dile getirdi. Beşli, çiftçilere destek olunması ve çiçekçilik fuarının Yalova’da düzenlenmesiyle sektörün daha da canlanacağına inandığını belirtti.

‘FUAR GÜNDEME GETİRİLMELİ’..

Beşli, yaptığı açıklamada, “Fuarın Yalova’da değil de başka illerde yapılıyor olması üzücü bir durum. Fuar da zaten ertelendi. Bir an evvel bu fuar Yalova’da yapılmalı. Yalova, 3 büyük şehrin ortasında şirin bir kent. Yalova’nın adı çiçekçilik ile anılıyor. Bunu kullanmamız gerekiyor. Sapanca’da çiçekçilik fuarının yapılması Yalova’nın ayıbıdır. Sahip çıkılması gerekiyor. Bunu da yönetim ve Yalova’yı idare edenler yapacak. O yüzden bir an evvel fuarı gündeme getirilmesi gerekiyor. Çiftçilerimiz yavaş yavaş sezon hazırlığını yapıyor. Girdi maliyetleri yüksek. Çiftçinin durumu içler acısı. İnşallah iyi olur” dedi.

Son olarak, Yalova’nın idarecilerinden ve yönetiminden fuar konusunda gerekli adımların atılmasını isteyen Beşli, bu sayede çiçekçilik sektörünün Yalova için daha büyük bir ekonomik katkı sağlayacığını belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.