yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3698
EURO
34,7591
ALTIN
2.398,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

CEM GÜMÜŞ, PROJELERİNİ TANITTI

CEM GÜMÜŞ, PROJELERİNİ TANITTI
29.03.2024 12:51
0
A+
A-

AK Parti’nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Cem Gümüş, seçilmesi durumunda Kadıköy’e yapmayı planladığı projelerini kamuoyuna tanıttı. Gümüş, belde halkının taleplerine yönelik ayağı yere sağlam basan projeler hazırladıklarını söyledi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti’nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Cem Gümüş, basın mensupları ile iftar programında bir araya geldi. Başkan Adayı Gümüş, iftar sonrasında projelerini kamuoyuna tanıttı. Ayağı yere sağlam basan 15 tane projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Gümüş, “Belediye personelimizin çalışmalarını daha etkin yapabilmesi için şartlarının daha iyileştirilmesi gerektiğini ortaya koyduk ve bunlarla alakalı gerekli çalışmaları başlattık. İşçiler mutlu olacak, vatandaş da hizmet alırken mutlu olacak” dedi.

Kadıköy’e bir pazaryeri

Belde halkının ön önemli ihtiyacının pazaryeri olduğunu söyleyen Gümüş, “Kadıköy yaklaşık 10 bin nüfuslu bir belde ve Kadıköy’de pazaryeri yok. Üreticilerimiz var. Üreticilerimizin kendi ürünlerini kendi mahsullerini pazarlayabileceği bir pazaryeri tahsis edeceğiz” şeklinde konuştu.

Cem Gümüş, yapmayı planladığı projelerini şöyle sıraladı:

Kreş projesi

Beldemizin yüzde 60’ı çalışan ebeveynlerden oluşuyor. Çalışan kadınlar için belediyemiz bünyesinde kreşler açacağız. Biri Merkez Mahallesi’ne, birini Özden Mahallesi’ne.

Kültür merkezi projesi

Özden Mahallesi bölgesinde vatandaşlarla konuştuk. Burada bir taziye evi ve bir düğün yeri ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Biz bu etkinlik alanını çok amaçlı kültür merkezi haline çevireceğiz. Bu bölgenin bulunduğu Nur Caddesi’nde elektrik direkleri eski usul tellerden oluşuyor. Biz o telleri yer altına alacağız. O bölgeyi de ışıl ışıl yapacağız. Kadıköy’de aydınlanmamış sokak kalmayacak.

Kamp ve konaklama merkezi projesi

Gençler bizden bir havuz talep ettiler. Kadıköy’de bir kamp merkezi ve sosyal kültürel tesis alanı planladık, bunun altyapısını çizdik. Mevcut Kadıköy Belediyesi spor tesislerinin bulunduğu bölgenin üst tarafında bir alan var; oraya bir kamp merkezi yapılacak. İçinde yüzme havuzu, sosyal etkinliklerin yapılabileceği, dışarıdan sporcuların gelebileceği yaklaşık 50 odalı kamp ve konaklama merkezini hayata geçireceğiz.

Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi projesi

Sokak hayvanları ile alakalı karşılaştığımız bir sorun var. Kurtköy yolu bölgesinde, hayvanların doğal yaşam alanlarına ayak uydurabilecekleri 10-12 dönümlük bir sokak hayvanları rehabilitasyon ve eğitim merkezi tasarladık. Bununla ilgili olarak veterinerlik birimi kuracağız.

Öğrencilerin eğitimine destek

Kadıköy’de şu anda 150 üniversite öğrencisi var. Üniversite öğrencilerimize eğitim yardımı yapacağız. Her ay 750 TL eğitim yardımı sağlayacağız.

 

‘Kadıköy ilçe olacak’

Belediye başkanı olursam; Kadıköy’ü ilçe yapmanın yollarını arayacağım. Kadıköy, yüz ölçümü olarak Yalova’nın merkezinden büyük. Kadıköy sadece inşaatlarla anılan bir bölge olmamalı. Şu an bir çevre yolu yapılacak, bu çevre yolunun geçebileceği güzergahlar Kadıköy ile kesişiyor. Biz de Kadıköy’ü cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Çevre yolundan insanlar geçerken, Kadıköy’ü gidelim görelim diyecekler. Yatay mimari de biz cazibe merkezi planlıyoruz. Ayrıca, Kadıköy’de bir şehir merkezi yok. Kadıköy’e bir meydan kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde artık Kadıköy’ün bir meydanı olacak.

Okul projesi

En önemli projelerimizden bir tanesi okul projesi. Kadıköy’de bir tane ilkokul, bir tane ortaokul var. Nüfus artıyor. Kadıköy’deki mevcut ilkokul rehabilite edilecek. Yanına bir tane ortaokul yapılacak. Önüne de bir kapalı yüzme havuzu ile eğitim kampüsü haline gelecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.