yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3702
EURO
34,7254
ALTIN
2.392,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

BU İŞ REİS’E KADAR GİDER!

BU İŞ REİS’E KADAR GİDER!
11.09.2022 13:49
0
A+
A-

Mohammed Al Fozan Yalova’da; gözler arboretumdaki turizm yatırımlarında..

Yatırımcıyı canından bezdirdiler; oyun üstüne oyun kurdular..

Önce kat yüksekliği bahane edildi, ardından konut alanı denildi, en sonunda turizm imarlı arazi yeşil alana çevrildi

Mohammed Al Fozan,arboretum arazisindeki turizm imarlı 38 dönüm arsaya 10 yıl önce 33 milyon dolar ödemişti.

Yalova’daki turizm yatırımları için finanse ettiği 100 milyon dolarlık yatırım bütçesini kullanamayan, imarlı arazisi önce kat engeline takılan ardından yeşil alana çevrilen Suudi yatırımcı, yasal yollara başvurursa imza atan yerel yöneticiler başta olmak üzereçok sayıda kişi ve kuruma zimmet çıkabilir.

2014 yerel seçimleri öncesi geldiği Yalova’da arboretum arazisindeki turizm yatırımlarının yaşama geçirileceği sözünü veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, duruma el koyması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aradan geçen 8 yılda araziye çivi bile çakılmadığını, dahası, turizm imarlı arazilerin yeşil alana çevrildiğini öğrenmesi durumunda siyaset ve bürokrasideki yetkililerden hesap sorması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Suudi Arabistan’ın köklü ailelerinden ve aynı zamanda uluslararası alanda söz sahibi holdinglerden Al Fozan’ın önemli ismi, aile büyüğü Mohammed Al Fozan Yalova’da.

MOHAMMED AL FOZAN KONUKLARINI AĞIRLIYOR

Yaklaşık 1 hafta önce Yalova’daki malikanesine gelen ve bir süre dinlendikten sonra Yalova ve bölgeden konuklarını kabul eden Mohammed Al Fozan,bir taraftan da yakın çalışma arkadaşları ve profesyonel ekibi ile birlikte yaklaşık 10 yıl önce 33 milyon dolara satın aldığı turizm imarlı arazilerinin son durumunu inceliyor.

ENGELLEMELER SON BULACAK MI?

Hatırlanacağı gibi turizm imarlı araziler üzerinde projelerini hazırlatan ve aile kuruluşu olan Al Fozan Holding’den yatırım bütçesi aktaran Mohammed Al Fozan, önce kat yüksekliği ile ilgili konuda engelle karşılaşmış ve son olarak da imarlı arazilerin yeşil alana dönüştürülmesiyle birlikte Yalova’daki yatırımlarını askıya almıştı.

YATIRIMLARIN AKIBETİ NE OLACAK?

Proje maliyeti yaklaşık 100 milyon doları bulan yatırımların gecikmesi ilerleyen süreçte hukuki sorunlara yol açacak gibi görünüyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesi, başta ekonomi olmak üzere birçok alanda işbirliği protokollerinin imzalanması ile birlikte kraliyet ailesine yakınlığı ile bilinen Al Fozan ailesinin Yalova’daki yatırımlarının akıbetinin de kısa sürede netleşmesi bekleniyor. Arazilerin yeşil alandan tekrar eski haline, yani turizm imarlı kullanım alanı durumuna dönmesi halinde yatırımların gecikmeli de olsa yaşam bulabileceği, aksi durumda yatırımcının uluslararası alanda yasal yollara başvurabileceği konuşuluyor.

Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.