yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2094
EURO
34,8105
ALTIN
2.427,27
BIST
10.174,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

‘BORÇ TABLOSU YETERSİZ ALACAKLAR DA AÇIKLANMALI’

‘BORÇ TABLOSU YETERSİZ ALACAKLAR DA AÇIKLANMALI’
28.04.2024 12:33
0
A+
A-
  • Altınova Belediyesi’nin eski başkanı Dr. Metin Oral, mevcut Başkan Yasemin Fazlaca’nın belediyenin borç tablosunu yayınlamasına tepki gösterdi. Oral, belediyenin borcunun yanı sıra alacaklarının da açıklanması gerektiğini vurguladı..

 

Altınova Belediyesi’ne Haziran 2024’te kazandırılacak olan ekstra gelirlerle borçların üstesinden geleceğini ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Oral, “Transparan bir yönetim anlayışıyla hem borçlar hem de alacaklar açıkça kamuoyuna sunulmalıdır” dedi.

                                Yasemin Fazlaca

Haber / Zeynep TAŞTAN

Belediyenin toplam borcunun 172.023.716,02 TL olduğunu belirten Oral, yaptığı açıklamada belediyenin alacağı konusunda herhangi bir bilgi verilmediğini ifade etti. Oral, ayrıca belediyenin borçlarının İller Bankası, SGK ve vergi borçlarından oluştuğunu ve bu borçların yapılandırılmış olduğunu söyledi. Oral, “Ancak belediyenin alacakları konusunda sessizlik hakim. Bu da gerçekçi bir tablo sunmuyor. Altınova Belediyesi’nin alacaklarının da kamuoyuna açıklanması gerekmektedir” dedi.

‘100 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE ALACAK VAR’..

Eski başkan Dr. Oral, belediyenin iştiraki olan ALBEL’in borçlarının da açıklandığını ancak alacaklarının belirtilmediğini dile getirdi. ALBEL’in piyasalardan 100 milyon TL’nin üzerinde alacağının bulunduğunu ve borçlarının bir kısmının yapılandırılmış olduğunu belirten Oral, bu bilgilerin de kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini söyledi. Altınova Belediyesi’ne Haziran 2024’te kazandırılacak olan ekstra gelirlerle borçların üstesinden geleceğini ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Oral, “Transparan bir yönetim anlayışıyla hem borçlar hem de alacaklar açıkça kamuoyuna sunulmalıdır” dedi. Altınova Belediyesi’nin borç-alacak dengesini gösteren detaylı bir tablonun kamuoyuyla paylaşılması için belediye yönetimine çağrıda bulunan eski başkan Oral, vatandaşların doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.