yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3541
EURO
34,8051
ALTIN
2.395,25
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

‘BİZ BELİRLEYİCİ PARTİYİZ’

‘BİZ BELİRLEYİCİ PARTİYİZ’
16.07.2023 14:30
0
A+
A-

Gözde FM’in Okyanus isimli yayınına katılan İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, Gözde FM’de Kutsi Aksay’ın sunduğu Okyanus programının konuğu oldu. Kutsi Aksay’ın sorularını yanıtlayan Kendir, seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Siyasete Ünlem Üstel’in öncülüğünde başladığını söyleyen Kendir, parti kurucu üyeliği, merkez ilçe başkanlığı akabinde de il başkanlığı görevlerini aldığını kaydetti.

‘Yalova’nın en büyük sorunu depremsellik’..

Yalova’da birçok STK’da görev aldığını dile getiren Kendir, tek amacının Yalova’ya katkı sağlayacak hizmetler sunmak olduğunu belirtti. Bu hizmet arayışı içerisinde de İYİ Parti İl Başkanlığı görevine seçildiğini söyledi. Kendir, “Birtakım STK’larda, Yalova Jeoloji Mühendisleri Odası başkanı olarak görev yaptım, herhangi bir parti ve kurum gözetmeden oralarda hizmet etmeye çalıştım. Bilgi ve birikimlerimi Yalova’ya aktarmaya çalıştım. Kısacası Yalova’yla dertlendik. Yalova’nın en büyük probleminin deprem olduğunu düşünerek, belli STK’larda görev aldım. Örneğin Yalova Kent Konseyi’nde kentsel dönüşüm ve depremsellik adı altında bir çalışma grubu kurduk. Bunun 2 yıllık süresince başkanlığını yürüttüm. Bu çalışma grubu ile birlikte Armutlu’dan Altınova’ya, Yalova’da yapılabilecekleri bütün kurum temsilcileri ile birlikte raporladık. Bu raporları da ilgili idarelere sunduk. Finalde gördük ki ilgili idareler bizim sunduğumuz raporların dışında hareket ediyorlar. Yalova depreme böyle hazır olur diyoruz ama onlar eşeğe ters binmeyi tercih ediyorlar. Biz de dedik ki artık bir yerlere gelmeliyiz, bilgi ve birikimi aktararak, oralarda söz sahibi olmalıyız. Bu mücadele içerisinde de il başkanlığı sıfatı ile görev aldık” dedi.

‘İYİ Parti’nin geçer not aldığını düşünmüyorum’..

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kendir, İYİ Parti Yalova’nın bu süreçte geçer not alamadığını söyledi. Kendir, “Seçimden çıkan sonuçları şöyle değerlendiriyorum: Türkiye siyaseti içerisinde Yalova’ya faydalı olacak bir sistemin kurulması gerektiğini ve çıkan sonuçlardan ders alınması gerektiğini. Ortada bir başarı görmüyorum, partimiz adına çok daha güzel işler yapabilirdik. Burada bir milletvekilimiz olsun isterdik. 13. cumhurbaşkanlığı adayımızı seçtirmek isterdik. 6 partinin bir araya geliş hikayesi çok farklı. Birçok görüşten birlikteliğin farklı olduğunu, istişare ortamının oluştuğunu, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu düşünerek bir araya geldik. Sonuç olarak yorumladığımızda bazı şeyleri anlatamadığımızı düşünüyorum. Seçimler siyasetin karnesi. Karnenin geçer notu oylarla karşımıza çıkıyor. Burada geçer not aldığımızı düşünmüyorum. Bizi seçmen şöyle değerlendirdi; biz size güveniyoruz, burada olmalısınız ama şimdilik bu pozisyonda kalmalısınız. Ülkede halktan kopuk, dertlerden uzak bir biçimde yönetilen bir sistem olduğunu düşünüyorum. Bizim partimizin esası; millet ile bütünleşen, problemlere çözüm üreten, onları dinleyen, onların isteklerine karşılık verebilen, umut olma şiarıyla kurulduk. Bu umudu ortaya koyabilmek için bugün şunu görüyoruz; burada size teşekkür ediyorum, kendimizi anlatma fırsatı verdiniz. Biz insanlara daha fazla kendimiz anlatmalıyız, onlarla hemhal olmalıyız, onlarla daha fazla iç içe olmalıyız, onları dinlemeliyiz ki; onların ne söylediğini daha iyi anlayabilelim, daha iyi kavrayabilelim” ifadelerini kullandı.

‘Bu sıralama halkta karşılık bulsaydı, bir vekilimiz olurdu’..

“Sonuçlar üzerinden siyaset yapmak çok kolay” diyen Kendir,“O günkü koşullarda genel merkezimizin takdirleriyle bir sıralama yapıldı. Bu sıralama halkta karşılık bulsaydı, bir vekilimiz olurdu diye düşünüyorum. Bu halkta karşılık meselesi çok farklı, bugün halkta karşılık bulamadığınızda; orada ne vekil çıkartabiliyorsunuz, ne cumhurbaşkanı. Aslında Türkiye, Yalova arasında olanla bir farklılık olduğunu düşünmüyorum. Bu anlamda başka olabilirmiydi, olabilirdiama o güne dönmek, geriye gitmek bence doğru bir yaklaşım değil, ileriye bakmalıyız. Hatalarımızdan ders almalıyız,halkımızın söylediklerini kulağımıza küpe yaparak ilerlemeliyiz” şeklinde konuştu.

‘Biz belirleyici partiyiz’

İYİ Parti’nin yerel seçimlere de hazırlandığını söyleyen Kendir, “Biz hazırız, kimseye kapılarımız kapalı değil. Bizim siyasi partimizin kuruluş amacı herhangi bir partiye belediye kazandırmak değil, belediyeyi kaybetmesine sebep olmak da değil. Siyasi parti il başkanı olarak, bu partiyi en üst ideallere ulaştırmakla yükümlüyüz. Yalova’nın geleceğine sirayet edecek konularda bencil davranmayız. Herkes egolarını bir kenara bırakırsa, makulde birleşebilirse her türlü seçeneği masada konuşabiliriz. Bizim yola çıkış haritamızla, her yerde kendi adaylarımızla gelecek seçimlerde en başarılı sonucu alabilmek için hareket ediyoruz. Yalova Belediyesi’nden örnek verelim. 200-300 oyla belediyenin taraf değiştirdiği bir ortam var. 1 oyla seçimin değiştiği bir Yalova’dan bahsediyoruz. Burada da bizim yüzde 10-14 oranında oy aldığımızı unutmamalı. Biz belirleyici partiyiz. Kafamızın dikine gitmeyiz, halkın istekleri ile hareket edebilecek tecrübeye de sahibiz. Bizler halkta karşılık bulan isimlerle sahaya çıkacağız, buna göre de teşkilat çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.