yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2221
EURO
34,6514
ALTIN
2.395,60
BIST
10.232,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BAYRAMDA KALABALIĞIZ!

BAYRAMDA KALABALIĞIZ!
18.04.2023 19:10
0
A+
A-

Yalova ziyaretçi akınına uğrayacak..

  • Her tatil döneminde bulunduğu konum itibariyle en çok dikkat çeken tatil merkezlerinin başında gelen Yalova, bu Ramazan Bayramı tatilinde de yine ziyaretçi akınına uğrayacak.

 

  • Onur ERDİK

11 Ayın Sultanı Ramazan’ı uğurlamaya hazırlandığımız şu günlerde vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nı fırsat bilip 3,5 gün sürecek tatili değerlendirmek için farklı seçenekler düşünüyor. Ancak her yıl özellikle yaz döneminde yüzbinlerce nüfusu ağırlayan ve doğasının yanı sıra gezip görülecek yerlerinin çok olması nedeniyle Yalova, bayram tatilinde vatandaşların yoğunluk oluşturacakları yerlerin başında geliyor.

Altınova’dan Armutlu’ya..

Muhteşem doğasıyla şehrin en doğusu olan Altınova’dan en batısı konumundaki Armutlu’ya kadar tatilcilerin cazibe merkezi haline gelen Yalova, tatil süresinin de kısa tutulması nedeniyle uzak yerlere nazaran daha çok tercih edilecek iller arasında bulunuyor. Hem turizm değerleri ile ön plana çıkan hem de farklı kültürlerin bir arada yer aldığı şehrimize 3,5 günlük kısa süre için binlerce tatilcinin geleceği öğrenildi.

Deprem, ülke genelinde turizmi de etkiledi..

Geçtiğimiz Şubat ayında ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarının sarılmaya devam ettiği Türkiye’de deprem, genel anlamda turizmi de etkiledi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilimizin etkilenmesi sonrasında yaralar devlet-millet el ele anlayışıyla sarılırken; turizm konusunda da yoğunluğun kaldığı yerden tekrar devam etmesi bekleniyor.

Tatilin kısa oluşu, rotayı Yalova’ya çevirdi..

Deprem felaketinin dışında Ramazan Bayramı tatil süresinin az olması da tatilcilerin rotayı Yalova’ya çevirmelerini sağlıyor. 3,5 günlük kısa tatili fırsat bilen tatilcilerin Yalova ve ilçelerindeki oteller ile konaklama merkezlerine rezervasyon yaptırdıkları ancak doluluk oranının beklenenin altında olabileceği kaydedildi.

Asıl tatil dönemi seçim sonrası..

Her yaz yüzbinlere kapılarını açan Yalova için asıl turizm hareketliliği ise seçimler sonrasında gerçekleşecek. Mayıs ayında gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle tatil programı için vatandaşların şimdilik eli kolu bağlı. Tatil programı için seçimlerin geçmesini bekleyen vatandaşlar için tüm Türkiye’de olduğu gibi Yalova’da da turizm konusunda asıl hareketliliğin Mayıs sonu Haziran ayı başında başlayacağı belirtildi. Ayrıca okulların da tatil döneminin bu aylara denk gelmesi nedeniyle Yalova’da bu yaz döneminde ciddi turizm hareketliliğinin yaşanacağı yetkililerce ifade ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.