yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4268
EURO
34,5800
ALTIN
2.384,31
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

ASKER ŞEHİTLİĞİ YENİLENDİ

ASKER ŞEHİTLİĞİ YENİLENDİ
27.10.2023 18:33
0
A+
A-

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN ŞEHİTLERİMİZE AHDE VEFA

 

İl Özel İdaresi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan asker şehitliğinde bir anma programı düzenlendi. Programda, aziz şehitler bir kez daha rahmet ve minnetle yad edildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İl Özel İdaresi tarafından yenilen asker şehitliğinde bir program düzenlendi. Şehitlikte yapılan törene; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Laçin, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehit aileleri katıldı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

‘Onur ve sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz’

Törende bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, “İl Özel İdaresi olarak, ilimizde bulunan tüm şehitliklerimizin bakım, onarım ve yeni şehitlikler yapılması gibi işlemler, 2016 yılında yayınlanmış Şehitlikler Yönetmeliği’nde, görev idaremize tanımlanmıştır. Bizler de bu görevi personelimizle birlikte büyük bir onur ve sorumluluk bilinciyle yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu minvalde Kurban Bayramı’nda şehitliğe yaptığımız ziyarette; arka tarafta yer alan blokların yıkıldığı fark ettik. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda, ivedili bir şekilde yenilenmesi kararını aldık. Projelendirilmesini mimarlarımız üzerinden hızlıca gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Malazgirt’ten bu zaman kadar, bu toprak için canını feda etmiş, kahraman şehitlerimizi yad ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

‘Bayrağımız başımızın üstünde özgür biçimde dalgalanacak’

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Milletimiz 5 bin yıllık varlık tarihi boyunca bağımsızlığını her zaman muhafaza etmiş milletlerden bir tanesidir. Şehitlerimize kalan görevlerimizi yerine getirmemizde sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İl Özel İdaresi olarak sadece merkez şehitliğimizin değil, Altınova’dan Armutlu’ya kadar bütün şehitliklerin, şehitlerimizin manevi şahsiyetlerine, milletimizin vakarına yaraşır bir biçimde olması için gayret ediyoruz. Sayın Valimizin riyasetinde bu çalışmalar gerçekleştiriliyor. Genel Sekreterimize, İl Özel İdaresi personelimize çok teşekkür ediyorum. Milletimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında, daha nice yüz yılda, bin yılda bağımsız ve özgür biçimde bayrağımız başımızın üstünde dalgalanacak. Biz de şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, aziz şehitlerin ruhuna dualar etti. Duanın akabinde ise Vali Kaya ve beraberindeki heyet, şehitlerin kabristanlıklarına kırmızı karanfil bırakarak, dualar ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.