yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3525
EURO
34,7677
ALTIN
2.392,26
BIST
10.248,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ALTINOVA CAZİBE MERKEZİ OLACAK

ALTINOVA CAZİBE MERKEZİ OLACAK
11.09.2022 13:42
0
A+
A-

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova’ya 14 yeni projenin yapılacağını duyurdu..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova’ya 14 yeni projenin yapılacağını duyurdu. Dr. Metin Oral, projelerini kamuoyu ile paylaştı. Altınova İçmesuyu ve Kanalizasyon Hattı projesinin İller Bankası tarafından ihale edileceğini söyleyen Oral, 29 Mart 2022 tarihinde sözleşmenin imzalandığını ve ihale alan firmaya yer teslimi yapıldığını ifade etti.Doğalgaz, kanalizasyon, elektrik hatları, telekomünikasyon çalışmaları ile altyapıdaki yatırımlara devam ederken, üst yapı çalışmaları da planlandığı şekliyle devam ediyor. Projenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da desteklendiğini söyleyen Oral, Altınova Belediyesi yatırımı olduğunu da sözlerine ekledi.

961 ha alan sulanacak..

Karadere Barajı projesiyle Yalakdere Vadisi ile Hersek Ovası’nda kalan 961 ha alan sulanacağını söyleyen Başakn Oral, “Kınalı Barajı Projesiyle Altınova ve Çiftlikköy ilçelerine yakın yerleşim yerlerine içme-kullanma suyu temin edilecek. Bu Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü yatırımıdır” dedi.

Anadolu Lisesi açılacak..

Yapılacak olan lise ile alakalı da açıklamalarda bulunan Dr. Metin Oral, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Altınova Belediyesi yatırımı olan Hürriyet Mahallesi’ndeki Anadolu Lisemiz; 5320 metrekare üzerinde 24 derslik, fen ve teknoloji laboratuvarı, 272 kişilik çok amaçlı salon, teknoloji tasarım atölyesi, kütüphane ve yemekhaneye sahip olacak” dedi.

112/İlçe Sağlık Müdürlüğü binası 8 ayda bitecek..

112 ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne hizmet edecek olan binanın 8 ay içerisinde bitirileceğini söyleyen Oral, “Cumhuriyet Mahallesi’nde 112 / İlçe Sağlık Müdürlüğü Binası için 2 dönümlük arazi belediyemiz tarafından bedelsiz olarak verilmiş olup, ihalesi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Temeli atılan binamızın 8 ay içinde tamamlanması planlanmakta” dedi. Öte yandan Dr. Metin Oral, devlet hastanesi ek binasının proje çalışmalarının devam ettiğini ve 2023 yılı içinde ihalesi yapılacağını ifade etti. Sağlık Bakanlığı ve Altınova Belediyesi yatırımı olan Diyaliz Merkezi’nin ise kurulumu ile ilgili karar Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarıldı. 2022 yılı içerisinde çalışmaların tamamlanması planlanıyor.

Yöresel Ürünler Merkezi inşaatı tamamlandı..

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Altınova Belediyesi tarafından ortak yapılan Yöresel Ürünler Merkezi’nin inşaatının bittiğini söyleyen Dr. Metin Oral, “Yöresel Ürünler Merkezimiz, Sanayi Bakanlığı–Altınova Belediye Başkanlığı ortaklığıyla ihalesi yapıldı. Merkezimizin inşaatı tamamlanmış olup, çevre düzenlemesi ve tefrişatı devam etmekte Merkezimiz 2022 yılı içerisinde hizmete girecek” dedi.

Deniz Feneri Müzesi yılbaşından önce hizmete girecek..

Deniz Feneri Müzesi hakkında da bilgi veren Dr. Metin Oral, “Dilburnu Deniz Feneri Müzesi çalışmalarımız devam ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından Tarihi Fener Binası restore edilmiş, müze olarak kullanılmasıyla ilgili Altınova Belediyesi tarafından yol ve tefrişat çalışmaları devam ediyor. Müze, 2022 yılı içerisinde hizmete girecek” dedi.

Kazı evleri arkeologlara hizmet verecek..

Hersek Deltası Kazı Evleri’nin arkeloglara hizmet vereceğini söyleyen Oral, “Hersek Mahallesi’nde, Altınova Belediyesi mülkiyetinde bulunan, 2. derece arkeolojik sit alanında kalan yerde bilimsel kazı çalışmaları süresince kullanılmak üzere konteynır kampüs alanı uygulaması başlanmıştır. Kampüs 2022 yılı içerisinde bitirilecek olup, Cumhurbaşkanı kararı ile 12 ay kazı çalışması sürecektir” dedi.

TOKİ için arsa çalışması yapılıyor..

TOKİ için Hürriyet Mahallesi’nde bulunan alanın devri için çalışmaların yapıldığını belirten Dr. Metin Oral, “Mülkiyeti belediyemiz adına kayıtlı Hürriyet Mahallesi’ndeki alanın toplu konut yapılması için, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’na devri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.Yapılacak olan konutlarda ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza öncelik verilecektir.Devir işlemleri tamamlandıktan hemen sonra konut inşaatlarına başlanacaktır” dedi.

Gençlik Kampı yapılacak..

Etkinlik merkezi hakkında da bilgi veren Dr. Metin Oral, “Hersek Gençlik Kampı ve Etkinlik Merkezi ilçemizin yeni bir değeri olacak. Belediyemizce 140 dönümlük alan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmiş olup, Koruma Amaçlı İmar Planı tamamlandıktan sonra çalışmalara başlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Cazibe merkezi olacak..

Hersek Doğa Parkı Kentsel Tasarım Projesi’nin cazibe merkezi olacağını söyleyen Oral, “Hersek Doğa Parkı Kentsel Tasarım Projesi için ise çalışmalara başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ilçemizi ziyareti esnasında Hersek Bölgesi’nde proje yapılması için gerekli talimatları vermiştir. Talimatları doğrultusunda İller Bankası tarafından bölgede proje hazırlanması için Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarına başlandı. Çalışmaların 1. etabı 2023 yılı içinde tamamlanacaktır.Hersek Doğa Parkı Kentsel Tasarım Projemizde; yürüyüş yolları, seyir terasları, bisiklet yolları, doğa içi yürüyüş parkuru, spor sahaları, paintball ve adrenalin parkı alanları ile izci ve çadır kamp alanları, kafeterya ve restoran ile Midilli binicilik alanı yer alacak” dedi.

Engelsiz yaşam merkezi kurulacak..

Engelsiz Merkez hakkında da bilgi veren Oral, “Çavuşçiftliği köyünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi yapılması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 7760 metrekare alan üzerine gündüz ve yatılı 2 bölümden oluşan Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacaktır. Merkezin gündüz bölümü 2023 yılı içinde tamamlanacak” dedi.

Arsa temini yapıldı..

İlçe Emniyet Müdürlüğü binası için de arsa temininin yapıldığını söyleyen Oral, “Belediyemize ait olan 1837 metrekarelik arsanın Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapımı amacı ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne devri yapılmış olup, çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.