yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

ATATÜRK’ÜN KORU’YA GELİŞİ KUTLANACAK

ATATÜRK’ÜN KORU’YA GELİŞİ KUTLANACAK
27.08.2024 14:02
0
A+
A-

ATATÜRK’ÜN KORU’YA GELİŞİNİN 95. YILI VE ZAFERİN 102. YILI BÜYÜK BİR HEYECANLA KUTLANACAK

  • Koru beldesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 95. yılı dolayısıyla büyük bir coşkuya hazırlanıyor..

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, bu önemli günleri Koru halkıyla birlikte Koru Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlayacaklarını duyurdu. Başkan Yaman, tarihi zaferin önemini vurgularken, Koru beldesinin Cumhuriyet sevgisiyle dolu insanlarının bu anlamlı günleri büyük bir gurur ve heyecanla karşılayacaklarını belirtti.

KUTLAMA PROGRAMI DOLU DOLU GEÇECEK..

Kutlamalar kapsamında, 29 Ağustos Perşembe günü saat 20.30’da Koru Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Kadınlar Korosu, Koru Atatürk Meydanı’nda sahne alacak. Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olan Koru’nun Cumhuriyetçi kadınları, türküleriyle zaferin coşkusunu dile getirecek ve meydanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşatacak. Bu konser, Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 95. yılına da ithaf edilerek, bir yandan tarihi anılar canlandırılacak, diğer yandan zaferin heyecanı türkülerin ezgisiyle yeniden yaşanacak. 30 Ağustos Cuma günü ise saat 20.30’da Sanatçı Altar, Koru Atatürk Meydanı’nda sahne alacak.

‘BÜYÜK BİR DESTAN’..

Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, 30 Ağustos’un Türk milletinin tarihindeki en önemli zaferlerden biri olduğunu belirterek, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlandığı bu günün, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç ve kararlılığının tüm dünyaya duyurulduğu bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Yaman, “30 Ağustos zaferi, Türk milletinin sonsuz vatan sevgisiyle dolup taşan, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç ve kararlılığını tüm dünyaya duyurduğu, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yazılmış büyük bir destandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırılan bu büyük zaferin 102. yıldönümünü kutlamanın onurlu gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

YAMAN’DAN DAVET..

Başkan Yaman, ulusumuzun bağımsızlığını savaş meydanlarında tüm dünyaya tescil ettiren bu büyük zaferin yıl dönümünü en içten duygularla kutladıklarını ifade ederek, Koru Belediyesi olarak bu anlamlı günün coşkusunu hep birlikte yaşamak için düzenledikleri etkinliklere tüm Koru halkını davet etti. Yaman, “30 Ağustos günü elde edilen zaferin sevincini bir kez daha yaşayabilmek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm silah arkadaşlarına şükranlarımızı bir kez daha sunabilmek adına, Koru Beldemizin Cumhuriyetçi kadınlarından oluşan Koru Belediyesi THM Kadınlar Korosu’nun konserine ve sanatçımız Altar’ın konseri ile bayram coşkusunu yaşamak için tüm Koru sakinlerini Koru Atatürk Meydanı’na bekliyoruz” diye ekledi.

KORU, ZAFER BAYRAMI COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞAYACAK

Koru beldesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihi önemiyle birlikte aynı zamanda Koru halkının Cumhuriyet’e olan bağlılığının ve Atatürk sevgisinin de bir göstergesi olarak büyük bir coşkuyla kutlanacak. Koru halkı, Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 95. yılı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle bir kez daha Cumhuriyet’in değerlerini ve bağımsızlık mücadelesini yâd edecek. Bu iki özel gün için düzenlenen etkinlikler, Koru’nun kültürel ve sosyal hayatına da büyük bir katkı sunacak. Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu’nun konseri, geçmişten günümüze halkın yaşadığı duyguları ve zaferin anlamını türkülerin melodisiyle dile getirirken, sanatçı Altar’ın konseri ise bayramın coşkusunu doruğa çıkaracak. Koru Atatürk Meydanı’nda bir araya gelecek olan Koru halkı, birlik ve beraberlik içinde zafer bayramını kutlayacak ve büyük bir onurla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.