yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

7 YIL ÖNCE AYNI RUHLA..

7 YIL ÖNCE AYNI RUHLA..
15.07.2023 23:14
0
A+
A-

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ DOLAYISIYLA YALOVA’DA BİR TÖREN DÜZENLENDİ.

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yalova’da bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Program, mehteran takımı eşliğinde Deprem Anıtı önünde yapılan yürüyüş ile başladı. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Merkez Camii İmam Hatibi Niyazi Atmaca tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Akabinde İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından aziz şehitlerin ruhuna dualar okundu. Vali Muammer Erol, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Vali Erol’un konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyon ekranlarından vatandaşlara seslendi.
Vali Erol’dan net mesajlar..
Vali Erol, hain darbe girişiminin 15 Temmuz 2016 Cuma günü gerçekleştirildiğini, ancak aziz milletin kararlı duruşu ile bu darbe girişiminin başarısız olduğunu söyledi. Vali Erol, “İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü hainler tarafından kapatıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı. Ankara, Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı bombalanma girişiminde bulunulsa da başarılı olunamadı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanı darbeye teşebbüs eden hainler tarafından rehin alındı. Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk televizyonu yayınında gerçekleştirilen canlı bağlantıda, darbecilere hiçbir şekilde imkân tanınmayacağını ifade ederek halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti. Bu çağrıya kulak veren milletimizin inandığı, güvendiği liderinin işaretiyle doldurduğu meydanlarda, bu hain terör çetesine ve sahiplerine söyleyecek sözü, vereceği ders vardı. Hain mankurtlar çetesinin başlattığı kalkışma gün doğmadan hezimete uğratılmış, başlarına geçirilmiş, şehadet ve gazilik arzularıyla, meydanlara inerek hıyanete karşı duran milyonlarca vatan evladından 251’i şehadete yürümüş ve 2 bin 703’ü gazilik mertebesine ulaşmıştı” dedi.
‘FETÖ kökü dışarda bir terör örgütüdür’..
FETÖ’nün kökünün dışarıda olan terör örgütlerinden olduğunu söyleyen Vali Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan ettiğimiz bugün vesilesiyle, 7 yıl sonra yeniden FETÖ’cü hainleri, sahiplerini ve destekçilerini nefretle kınarken, darbecilere meydan okuyarak göğsünü siper eden Ömer Halisdemir ve Gölbaşı’nda bombaların hedefi olan 52 özel harekât polisimizin aralarında olduğu 251 kahraman şehidimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz. Bugün, hiçbir şekilde şüphe duymadığımız gerçek şu ki; 15Temmuz’un hain mankurtlarının üyesi oldukları FETÖ terör örgütü, 40 yıla yakındır mücadele ettiğimiz PKK terör örgütü ve türevleri gibi kökü dışarda bir terör örgütüdür. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’cü hainler tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimi sadece milli iradeye değil; devletimize, milletimize, birlik ve beraberliğimize, şanlı ordumuza ve mukaddes değerlerimize kasteden hain bir kalkışmadır. Bu hain kalkışmanın bir daha hiç kimsenin cüret edemeyeceği bir şekilde akamete uğratılması, eşsiz cesareti, iradesine sahip çıkma kararlılığı, milli iradeye ve demokrasiye bağlılığı her türlü takdirin üzerinde olan aziz milletimizin açık bir zaferidir. Geçen yıl 15 Temmuz’da, ‘15 Temmuz; ‘yeni Türkiye’nin cemresi oldu’ diyerek, meşru olmayan yollarla demokrasiyi engellemeye yönelik olan ve halkın iradesi, kabulü, onayı olmayan hiçbir girişimi, hiçbir zaman kabul etmediğimizi ve kabul etmeyeceğimizi haykırmıştık. Bugün, 15 Temmuz kahramanlarımızın özveri ve fedakârlıklarının yanı sıra ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ olma bilincine de sahip çıktıklarını ve aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nın kahramanları olarak; Türk milletinin birlik ve beraberliğinden ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğini, Türk milletinin bağımsızlığına kasteden dâhili ve harici hiçbir girişime teslim olunmayacağını ve Cumhuriyetin ikinci asrının Türkiye Yüzyılı olacağını haykırdıklarını görüyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın kahramanları aynı zaman da huzur, kalkınma, başarı, barış, bilim, istikrar, verimlilik, şefkat, iletişim, üretim ve dijitalleşme yüzyılının kahramanları olarak, devletimiz ve milletimizin gerçekleştirdiği atılımda üstlendikleri görevleri her alanda eksiksiz yerine getirme gayretinde olan bilim insanları, sanatçılar, sporcular, iş insanları, girişimciler ve tüm milletimize ilham kaynağı olmuşlardır.”
‘Bir daha 15 Temmuz gibi hainlikler ve acılar yaşatmasın’..
İhanet içinde olanları göz açtırılmaması gerektiğini belirten Vali Erol, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu tarz ihanetlerin bir daha yaşanmaması için aziz vatanımızı parçalamak ve milletimizin bekasını karartmak maksadıyla kurulan tuzakları, çevrilen kumpasları iyi anlamak; karanlık zihniyetlerindeki algılarına yenik düşerek bu cennet vatanı dünyalık ihtirasları uğruna satmak için alçakça girişimlerde bulunanları ve bu gibilerin bundan sonra da olabileceklerini gözden uzak tutmamak, ihanet içinde olanlara göz açtırmamak, stratejik konumu ile her daim gözde olan cennet vatanımızın geleceği için daha dikkatli olmak, bu vatanı bize emanet eden şehitlerimize layık olabilmek için vatanımıza, milletimize ve devletimize kanımızın, terimizin son damlasına hizmet etmek gerektiğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Vatan ve milletimizin bekası ve Cumhuriyetimizin 2. yüzyılının tüm dünya da Türkiye Yüzyılı olarak bilinip tanınabilmesi için her birimiz görev ve sorumluluklarımızın gerektirdiği biçimde çok çalışmalıyız. Hain kalkışma gecesi şehadet şerbetini içen Ömer Halisdemir ve 250 şehidimizle birlikte tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyor, yüce Rabbimden şehitlerimizin ailelerine sabırlar, gazilerimize sağlık ve afiyet niyaz ediyorum. Rabbimiz, bu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin ve her karışı şehit kanlarıyla sulanmış olan vatanımızı her türlü saldırıdan, her türlü ihanetten muhafaza buyursun. Rabbimiz, bu millete bir daha 15 Temmuz gibi hainlikler ve acılar yaşatmasın.”
Düzenlenen programa Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, Yalova Garnizon Komutanı Deniz Albay Cenk Topuz, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, MHP İl Başkanı Ahmet İhsan Güldoğan, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.