yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5541
EURO
34,8975
ALTIN
2.435,78
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

7 RENK, 7 ŞEHİR ‘ENGELSİZ İSTİHDAM’

7 RENK, 7 ŞEHİR ‘ENGELSİZ İSTİHDAM’
08.11.2021 15:05
0
A+
A-

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen projenin ilk ayağı İstanbul Zeytinburnu’nda gerçekleşti.

Arslanhan, ‘İstihdamın önündeki engelleri kaldırmak için çalışmaya devam” dedi. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen proje toplantısına katılım sağladı. Arslanhan, “Tutumsal bariyerleri aşmak (işverenler için), Mesleki eğitim, Öğrenilmiş çaresizliği aşma ve çalışabilecek durumda olan engelli bireylerin aktif istihdama geçişini desteklemek (engelli bireyler için), Oryantasyon, İşyerinde başarı hikayeleri paylaşımı (işverenler, engelli birey ve aileleri için), Engelli bireylerin istihdamı hakkında toplumsal bilinci artırmak, Aile ve istihdam, Teşvik ve destekler, İstihdama yönelik haklar gibi konularda bir birinden değerli Prof.Dr İbrahim Subaşı (İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Tuncay Güloğlu (Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri Bölümü), Dr. Öğr. Üyesi Ömer Nasuhi Şahin (Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Finansman Bölümü), Öğr. Gör. Metin Öksüz (Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü), Araş. Gör. Dr. Abdullah Erol (İstanbul Üniversitesi İktisat fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkiler Bölümü İş Hukuku Anabilim Dalı) hocalarımız eğitim sunumlarını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıya katılan Yusuf Çelebi (Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı), Serkan Bayram (AK Parti İstanbul Milletvekili), Ömer Arısoy (Zeytinburnu Belediye Başkanı), Bahattin Şengül (MHP MYK Üyesi), Lokman Ayva (önceki dönem ist. Milletvekili), Cemal Merdan (Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyon Başkanı), Murat Arslanhan (Spastik Engelliler Federasyon Başkanı), Serkan Özmen (İstanbul İşkur il Müd. Yardımcısı) ve Halis Kuralay (İstanbul Aile ve sosyal Hiz. İl Md.Yrd) istihdamın önemi, işveren ve engellilerin beklentileri, mesleki eğitimin önemi gibi konulara değindiler” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.