yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5073
EURO
34,9799
ALTIN
2.436,94
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

6 YAŞINDAKİ MİNİK URAS’IN BÜYÜK HAYALİ

6 YAŞINDAKİ MİNİK URAS’IN BÜYÜK HAYALİ
13.05.2024 13:13
0
A+
A-

MOTOKROSTA HEDEFİ ZİRVE!

  • Yalova’da yaşayan ve bir yıldır ailesinin destekleriyle motokros yapan 6 yaşındaki Uras Alp İşler, bu sporda şampiyon olarak zirveyi hedefliyor.

Babası Alper İşler’in gözetiminde antrenmanlarını sürdüren Uras Alp, 19 Mayıs’ta Afyonrahisar’da gerçekleştirilecek organizasyona hazırlanıyor.

 

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

Motor sporlarında daha önce iki yarışmaya katılan ve 19 Mayıs’ta da Afyonkarahisar’daki organizasyonda motor açacak 6 yaşındaki Yalovalı Uras Alp İşler, babası Alper İşler gözetiminde antrenmanlarını sürdürüyor. Yalova’da parkur olmaması nedeniyle kentin belirli engebeli alanlarında antrenman yapan Uras Alp İşler, babasının talimatlarını en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor. 19 Mayıs’taki yarışlar öncesi HABERCİ’ye açıklamalarda bulunan Baba Alper İşler ve 6 yaşındaki oğlu Uras Alp İşler, şampiyonluk hedeflediklerini ifade etti.

‘Yalova’da parkurumuz yok’..

5 yaşından beri motor sürdüğünü kaydeden Uras Alp İşler, “Babam ilk kulüp buldu, oradan başladım. Sonra öğrenmeye başladım. Bisikleti hemen öğrendim. Bisiklet çok rahat sürülüyordu. Motosiklet zevkli ve tehlikeli. Düşünce de acıyor canım ama ekipmanlarım var. Daha önce 2 tane yarışmaya katılmıştım. Afyon’da dereceye girmek istiyorum, birinci olmak istiyorum. Yalova’da parkurumuz yok. Keşke olsa. Yarışmayı daha çok seviyorum. Bir gün kupa getirmiştim okula. Arkadaşlarıma baktırdım hepsine sonra çantama koymadım biraz elimde tuttum.  Keşke parkur olsaydı Yalova’da. İnsanlar motosikletleri caddede sürmeseydi, parkurda sürseydi. Yalova da Türkiye birincisi olurdu” diye konuştu.

‘Motosiklet kullanırken ekipmanlarımızın olması lazım’..

Motosiklet sürerken heyecanlandığını belirten 6 yaşındaki sporcu, “O yüzden gaz açmaya başlıyorum. Gaz açmaya başladım diye hızlı olmaya başlıyorum. Sonra babam bana aferin diyor. Motosiklet sürdüğümüz anda dönerken ayak açmak lazım, ekipmanlarımızın olması lazım. Dizlik takmadan olmaz. Çünkü düşersen dizlerin kırılabilir” dedi.

‘19 Mayıs’ta Afyon’dayız’..

Uras’ın erken yaşlarda bisiklet sürmeye başlamasının, motosikletin devamı olduğunu kaydeden Baba Alper İşler, “Motosikleti bir deneyimlemek istedik ve deneyimledik. Motosiklette de başarılı olunca yarışlara katılmaya karar verdik. Geçen sezon 2 yarışa katılabildik mevsimsel nedenlerden dolayı. Bu yıl yeni bir sezon başlıyor. 19 Mayıs’ta Afyon’dayız. İyi yarışıyoruz ama tek eksiğimiz var. Parkurumuz yok. Yalova’da parkur problemimiz var. Ona rağmen çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah Yalova’yı iyi bir şekilde temsil edeceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Çok hızlı bir şekilde öğrendi’..

Uras Alp’in 2 yaşında denge bisikletleriyle kendi kendine bisiklet sürmeye başladığının altını çizen Baba Alper İşler, “4 yaşına geldiğinde yine ufak bisikletle sürmeye çalışırken hızlı bir şekilde öğrenmesine neden oldu. Çocuk da çok hızlı bir şekilde öğrendi. Bu kadar hızlı öğrenince tabi ki gözlemlerimiz neticesinde daha ne yapabilir diye düşündük. Tabii ki bireysel sporlarda motor sporlarının revaçta olması, benim de motosiklet sürüyor olmam bu işi daha profesyonel kimlikle yapmasını istememe neden oldu. Uras da bunu kabul etti. Hocalarıyla beraber güzel çalışıyor. Dediklerimizi yapmaya çalışıyor. Emek veriyor, çaba sarf ediyor. Umuyoruz daha iyi yerlere gelecek. Hep beraber başarılı olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Trafikte kullanmak çok tehlikeli’..

Motor sporlarının pahalı bir spor olduğunu ifade eden Alper İşler, açıklamasına şöyle devam etti: “Hem emek hem çaba hem de maliyet gerektiren bir spor. Çok fazla özveri istiyor ve zamanınızın büyük kısmını alıyor ama pişman değiliz, seviyoruz. Spor ve motor sporları özellikle kendince kiloca ağır makineyi kontrol etmesi, bunu aktif olarak kullanabilmesi çocukta motor, denge reflekslerin çok hızlı gelişmesi, beyinsel aktivitelerin çok hızlı ilerlemesine neden oluyor. Çocuklar için çok etkili olduğunu düşünüyorum. Motor kullanmayan çocuklardan daha farklı reaksiyonlar alabiliyoruz Uras’ta. Motor sürmek tehlikeli değil. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Ekipmansız motora binmek ve bu işi amatörce yapmak, kask, ekipman kullanmadan binmek tehlikeli. Trafikte kullanmak çok tehlikeli. Parkurda, hocalarla, bu işi bilen insanlarla yapmak kesinlikle tehlikeli değil, çok fazla da güvenli. Motor sporlarında motokros başlangıç kısmı, temel kısmı. Motokrostan sonra kendi düşünceleriyle ne yapmak istediğine karar verecek”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.