yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘İlk periyotta rakibimizin tempolu basketboluna cevap veremedik’

‘İlk periyotta rakibimizin tempolu basketboluna cevap veremedik’
24.01.2022 15:25
0
A+
A-

 

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde play-off potasını yakından ilgilendiren karşılaşmada HDI Sigorta Yalova VİP ile Rize Belediyesi, 18.hafta mücadelesinde kozlarını paylaştı. Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda yapılan müsabakada Turuncu-Sarılı takımımız, rakibine 25 sayı farkla 71-46 boyun eğdi. Böylece 5 maç sonra kaybeden temsilcimiz, beşinci sıraya yükselme fırsatını da tepti.

 

‘İlk periyotta rakibimizin tempolu basketboluna cevap veremedik’..

Farklı kaybedilen Rize Belediyesi maçı sonrasında konuşan HDI Sigorta Yalova VİP Başantrenörü Furkan Sağlık, “Rize bize çok ters gelen bir takım. Oynadıkları tempolu basketbola ilk periyotta açıkçası cevap veremedik. Eksi 14 sayı ile periyot sonunda kenara geldik. Devamında hep periyotlarda farkla 1-2 sayı aralığında ama o ilk çeyrekteki fark açıkçası maçın kaderini belirledi. Çok sakatlığımız var. Aslı Sevinç sahada yoktu. Fatma Ata sakat. Miray ve Tuğçe de uzun süren sakatlıklarının ardından ilk kez sahada yer aldılar. Onların da zamana ihtiyacı var. Rakip de yüksek yüzdeli bir günde olunca açıkçası direnemedik. Attığımız 46 sayı sezonun en düşük performansı. İstatistik olarak her şey yukarıya giderken; bu maçta bu şekilde olması bizi üzdü” şeklinde konuştu.

 

‘Kalan 12 haftada maksimum galibiyet almamız lazım’..

Üst sıraya yükselmek için kazanmaları gereken mücadeleyi mağlup kapadıklarını ve kalan haftalarda da maksimum galibiyetle play-off’lara gitmek istediklerinin altını çizen Sağlık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Play-off’ta şuan 6.sıradayız. Rize Belediyesini yensek 5.sıraya çıkacaktık. İkili averajı da kaybettiğimiz için aynı galibiyete gelsek bile rakibimizin normal sezonda altında kalacağız. Önümüzde 12 haftalık bir süreç var. Bu süreçte maksimum galibiyet sayısına ulaşıp play-off’ta kendimize yer edinmeye çalışacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.