yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0704
EURO
37,9618
ALTIN
2.801,51
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
06.09.2024 13:45
0
A+
A-

ALİ ERBAŞ, YALOVA’DA

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bugün Yalova’da bir dizi önemli ziyaret gerçekleştirerek, Yalova Valiliği’ni, Çiftlikköy İlçe Müftülüğü’nün yeni hizmet binasını, Hz. Ali Cami’ni ve Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

 

..”Emeği geçen bütün kardeşlerimize, başta burayı başlatan İlçe Müftümüz, desteklerini esirgemeyen İl Müftümüz, desteklerini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanımıza, hayırseverlerimize, Çiftlikköylü vatandaşlarımıza ve bütün Yalovalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”

 

..”Müftülükte sadece resmi işler yapılmayacak. Aynı zamanda gençlik merkezi ile 4-6 yaş kurslarıyla ve vaizlerimizin irşat hizmetleri ile çok önemli faaliyetler gerçekleştirilecek. Bizi ayakta tutan değerler hem mahallerimizde hem şehirlerimizde işte buradan yönetilecek.”

Formun Üstü

Formun Altı

 

Haber \ Onur ERDİK

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bugün Yalova’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Erbaş’ın ilk durağı Yalova Valiliği oldu. Burada, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Valiliğin anı defterini imzaladı. Valilik ziyaretinin ardından Erbaş, Çiftlikköy İlçe Müftülüğü’nün yeni hizmet binasının açılış törenine geçti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Vali Kaya, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Yalovalılar tarafından çok sevilen bir isim olduğunu belirtti. Vali Kaya, “Çiftlikköy İlçe Müftülüğümüzün yeni açılacak bu binasında son derece mutlu olduğumuzu, son derece gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Çünkü bu bina sadece Müftülük hizmet binası değil, aynı zamanda gençlerimize hizmet edecek, bütünleşik bir şekilde düşünülmüş bir hizmet binası. Emeği geçen bütün kardeşlerimize, başta burayı başlatan İlçe Müftümüz, desteklerini esirgemeyen İl Müftümüz, desteklerini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanımıza, hayırseverlerimize, Çiftlikköylü vatandaşlarımıza ve bütün Yalovalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

‘ÇİFTLİKKÖY MÜFTÜLÜĞÜ, MESCİD-İ NEBEVİ’NİN VARİSİDİR’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, müftülüklerin Peygamber Efendimizin Mescid-i Nebevi’sinin varisi olduğunu ifade etti. Erbaş, “Bugün ülkemizde 1003 noktada Peygamber Efendimizin Mescid’i Nebevisinin şubeleri vardır, birisi de burada. Çiftlikköy Müftülüğü, Mescid-i Nebevi’nin bir varisi, bir şubesi. Müftülükte sadece resmi işler yapılmayacak. Aynı zamanda gençlik merkezi ile 4-6 yaş kurslarıyla ve vaizlerimizin irşat hizmetleri ile çok önemli faaliyetler gerçekleştirilecek. Bizi ayakta tutan değerler hem mahallerimizde hem şehirlerimizde işte buradan yönetilecek. Çok güzel bir eserin açılışındayız. Yalova Çiftlikköy Müftülüğü. Bu eserler gökten düşmüyor, kendinden olmuyor. Planlanmasından tamamlanmasına kadar 5 yıl boyunca nice insanların, nice kardeşlerimizin emeği geçmiş Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğü’nün açılış kurdelesi dualarla birlikte kesildi ve yeni hizmet binası gezildi.

ALİ CAMİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

Buradaki ziyaretin ardından ise Hz. Ali Cami’nin açılış programına katıldı. Dualar eşliğinde cami ibadete açıldı. Ali Erbaş, Cuma namazını da bu camide kılarak, namaz sonunda cemaatle bir araya geldi.

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Erbaş daha sonra Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nu da ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Erbaş, kursun çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

Açılış programlarında; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü hazır bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.