yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

YÜGİM, GENÇLERİ GİRİŞİMCİLİĞE DAVET ETTİ

YÜGİM, GENÇLERİ GİRİŞİMCİLİĞE DAVET ETTİ
25.02.2022 15:49
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova Üniversitesi Girişimcilik ve İşletmecilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜGİM) Müdürü Prof. Dr. Hacı Yunus Taş, Rusya-Ukrayna arasında meydana gelen savaşın büyümeden bitmesini temenni ettiğini belirterek konuşmasına başladı. Girişimciliği sevdirmek amacıyla her yıl birkaç konferans yapmayı planladıklarını belirten Taş, “Dünyada ve Türkiye’de yeni şeyler yapanlar öne geçiyor. Türkiye maalesef geri kalmış durumda. Sizin gibi arkadaşlarla mesafeyi kapatmayı planlıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

‘BİLİŞİMİN MERKEZİ GEBZE’..

Girişimci İş Adamları Gebze Şube Başkanı ve Kitle Fonlama Platform Başkanı Yavuz Kuş’un konuşmasıyla devam eden programda Amerika ve Türkiye bazında bir karşılaştırma yapan Kuş, Amerika’da siyasetin merkezinin Washington’da, ekonominin merkezinin New York’ta ve bilişimin başkentinin Silikon Vadisinde olduğunu söyledi ve Türkiye’de ise siyasetin merkezinin Ankara, ekonominin merkezinin İstanbul ve bilişimin merkezinin Gebze olduğunu vurgulayarak; Gebze’nin bilişim yerindeki önemine değindi.

‘EN ÇOK OYNANAN 10 MOBİL OYUNUN 6’SI TÜRK YAPIMI’..

Aynı zamanda girişimci genç sayısının Türkiye’deki azlığını eleştiren Kuş, “Bana göre akademisyenler öğrencileri şirket kurmaya yönlendirmelidir. Bizim sosyolojik kültürümüz bizi memur olmaya sevk etti, ancak gelişen dünyada girişimciliğe yönelmek de elzemdir” ifadelerin kullandı. App Store’da en çok oynanan 10 mobil oyundan 6 sının Türk yapımı olduğunu vurgulayan Yavuz Kuş, imkân olduğu takdirde genç girişimcilerin çok iyi işler başarabileceğini de yineledi. Son olarak Kuş, bir girişimcilikte gençlerin karşılaştığı 3 temel sorunun finansa erişim, PR ve pazarlama olduğunu belirtti. Etkinlik, soru cevap bölümü ve konuşmacılara plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.