yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3442
EURO
34,8799
ALTIN
2.393,78
BIST
10.193,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

YOK ÖYLE YAĞMA!

YOK ÖYLE YAĞMA!
31.12.2023 13:30
0
A+
A-

Sizin arsanız değerli, bizim arsamız değersiz; öyle mi?

YOK ÖYLE YAĞMA!

Talepte bulunan Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, ayak direten ve işi yokuşa süren yine aynı müdürlük.

  • 50 yıl önce dönemin Yalova Belediye Başkanı Merhum Rahmi Üstel’in Yalovalı kız öğrencilere yurt yapımı amaçlı aldığı arsayı bedavaya kapatmak istiyorlar.

 Geçmişimizi unutursak geleceğimizi kurtaramayız..

MERHUM ÜSTEL’İN 50 YIL  ÖNCEKİ VASİYETİNE SAHİP ÇIK   MUSTAFA BAŞKAN!

  • HABERCİ olarak arsanın satışına da takasına da karşıyız. Talepte bulunan kimse; versin yurt için binayı, alsın istediği arsayı. Gerekiyorsa Yalova Belediyesi olarak üste para verelim, ancak Merhum Rahmi Üstel’in kemiklerini sızlatmayalım!

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a sesleniyoruz: İstanbul Fatih’teki arsa ‘bir arsadan fazlası!’ Eğer o arsayı vereceksek, Merhum Üstel’in vasiyeti yerine gelmeli ve Yalovalı kız öğrenciler için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yurt binası alınmalı!

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ile Yalova Belediyesi arasında arsa takası konusunda yaşanan kriz bir türlü aşılamıyor. Yalova Belediyesi, İstanbul Fatih’teki arsasının değerini korumak istiyor, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise Yalova’daki arsasına fahiş fiyat biçiyor.

  • Gelişmelerin detayı…

Yalova Belediyesi, -70’lı yılların başlarında dönemin Belediye Başkanı Merhum Rahmi Üstel’in girişimiyle İstanbul Fatih’te bir arsa satın alıyor ve bu arsanın kullanımına ilişkin özetle, …iş bu arsa, İstanbul’da okuyan kız öğrencilerimizin barınabileceği bir yurt yapılmak üzere değerlendirilecek.. şeklinde bir de şerh düşüyor.

  • Aradan yıllar geçiyor…

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün İstanbul 1. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İstanbul Fatih ilçesi sınırlarında bir mescidin onarımı çalışmalarını sürdürürken Yalova Belediyesi’ne ait arsayı tespit ediyor. Bu arsa, ilgili müdürlüğün çalışmaları için gerekli bir arsa ve Yalova Belediyesi’ne resmi yazı iletilerek ‘arsanın satış yoluyla devri’ talep ediliyor.

Yalova Belediyesi de bunun karşılığında Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Merakuyu Camii Vakfı’na ait bir arsanın takasını talep ediyor.

  • Sonrasında karşılıklı yazışmalar sürüp gidiyor.

Yalova Belediyesi Yalova’da istediği arsa için 6 milyon TL, İstanbul 1. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise 12 milyon TL değer belirliyor.

İstanbul Fatih ilçesindeki Yalova Belediyesi’ne ait arsa için ise; Yalova Belediyesi 4 milyon 650 bin TL, İstanbul 1. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise 3 milyon 500 bin TL tespit ediyor.

  • Sonuç…

İlgili kurum son yazışmasında özetle, ‘orta yolu bulalım, sizin arsa için 4 milyon TL verelim, ancak bizim Yalova’daki malımız değerli, 6 milyon olmaz, 12 milyon isteriz’ diyor ve iş sürüncemede kalıyor.

Tam da bu noktada aslında Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, bir tavır ortaya koyuyor ve İstanbul Fatih’teki arsanın Yalova için maddiyattan öte bir anlam ifade ettiğini, Yalova’ya ait bir projenin hayata geçirilmesi noktasında Yalova kamuoyu için çok önemli olduğuna atıfla direniyor.

  • HABERCİ diyor ki…

Şu an itibarıyla arsa satışına ya da takasına ilişkin belirsizlik ve bekleyiş var; ancak Sayın Başkan’a bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz: İstanbul 1. Vakıflar Bölge Müdürlüğü talebinizi kabul etse bile bu takastan uzak durun Sayın Başkan…

Paradan çok daha önemli bir şey var..

Ve siz de bunun farkındasınız…

Merhum Rahmi Üstel, o arsayı Yalovalı kız öğrencilere yurt yapmak için almıştı…

Aradan 50 yılı aşkın bir zaman geçti…

Yalova’daki cami her halükarda yapılır; yapılacaktır…

Ve söz konusu caminin mülkiyetinin Yalova Belediyesi’ne mi yoksa Vakıflar’a mı ait olacağı çok da önemli olmasa gerek.

Ancak…

İstanbul’daki arsayı kaybedeceksek, karşılığında ilgili müdürlük kendi uhdesindeki bir binayı Yalova Belediyesi’ne tahsis etmeli ve o binanın tabelasına ‘TC Yalova Belediyesi- Merhum Rahmi Üstel Kız Öğrenci Yurdu’ yazıp İstanbul’da okuyan kız çocuklarımız için bir yurdu hayata geçirmelisiniz…

Size yakışan…

Yalova’ya yakışan…

Merhum Rahmi Üstel’in ruhuna atfedeceğiniz tutum ve yaklaşım budur…

Bu noktada her iki milletvekili Büyükgümüş ve Akyol’u, İl Başkanı Umut Güçlü’yü ve Yalova kamuoyunu yanınıza alarak gereğini yapın…

Biz de HABERCİ olarak sonuna kadar yanınızda duralım, destek olalım…

Hem Yalova’nın 50 yıllık hayali gerçek olsun…

Hem Merhum Rahmi Üstel’in kemikleri sızlamasın..

Hem de bu icraatınız gelecekte yurt ve benzeri çok daha önemli yatırım girişimlerinin öncüsü olsun, örnek olsun…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.