Reklam
BIST 100
14.408,61 -0,64%
DOLAR
48,0969 0,04%
EURO
56,1414 0,08%
GRAM ALTIN
7.178,78 -0,16%
FAİZ
40,02 -0,22%
GÜMÜŞ GRAM
105,46 -1,08%
BITCOIN
79.065,00 0,17%
GBP/TRY
65,6176 0,08%
EUR/USD
1,1667 0,03%
BRENT
89,16 -3,27%
ÇEYREK ALTIN
11.737,31 -0,16%

KILIÇ BARINAĞI GÜN SAYIYOR

barınak (1)
  • Çiftlikköy Belediyesi tarafından Kılıç mevkiinde 37 bin 500 metrekarelik alanda hayata geçirilen Yeni Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

450 sokak hayvanı kapasitesine sahip merkez, doğal yaşam alanı ruhsatıyla birlikte hizmete açılmaya hazırlanıyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Çiftlikköy’ün Kılıç mevkiindeki Yeni Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Çarık, Deniz Civelek, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Cevathan Yiğittürk ve teknik ekiple birlikte, son aşamaya gelen çalışmaları yerinde inceledi.

‘DOĞAL YAŞAM ALANI RUHSATI DA ALACAĞIZ’

Çiftlikköy Belediyesi’ne orman alanlarından tahsis edilen 37 bin 500 metrekarelik alanda yapılan çalışmalarla sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonu için örnek bir proje hayata geçiriliyor. Yeni Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yapımında belediyenin kendi öz kaynaklarının kullanıldığını belirten Başkan Yele, projenin tamamlanmasının ardından alt barınağa bağlı doğal yaşam alanı ruhsatı alacaklarını dile getirdi.

22 BAHÇE, 14 PADOK VE 2 KARANTİNA ALANI BULUNUYOR

Başkan Yele, “Projenin mimari tasarımı, Belediyemizin Veteriner İşleri Müdürü Cevathan Yiğittürk tarafından yapıldı. Proje kapsamında can dostlar için ayrılan 37 bin 500 metrekarelik alanımızda, toplam 22 bahçemiz, 14 padok ve 2 karantina alanımız bulunuyor. Padoklarımızı 8, 10 ve 12 köpek kapasiteli olmak üzere üç farklı tipte inşa ettik. Ayrıca daha büyük ırkların bir arada yaşadığı 8 adet salım alanımız var. Toplamda 450 sokak hayvanını burada barındırabilecek bir kapasiteye sahibiz. Zaten burada köpeklerimizi ağırlamaya ve bakımlarını sağlamaya başladık. Elektrik altyapısının tesise ulaşmasıyla ilgili çalışmalar da tamamlanınca 24 saatte Yüzde 100 kapasiteyle çalışabilecek şekilde faaliyetlerimizi yapabiliyor olacağız” diye konuştu.

‘KAPSAMLI BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ’

İlçedeki sokak hayvanlarının doğal bir yaşam alanına kavuşması ve rehabilitasyon süreçlerinin modern şartlarda yürütülmesi amacıyla kapsamlı bir proje hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Yele, “Kılıç Barınağı doğal yaşam alanımızı aktif hale getirmek için artık gün sayıyoruz” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?