yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2820
EURO
34,5734
ALTIN
2.413,10
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘YEREL HALKIN GÖRÜŞÜNÜ ÖNEMSİYORUZ’

‘YEREL HALKIN GÖRÜŞÜNÜ ÖNEMSİYORUZ’
02.09.2022 14:20
0
A+
A-

FISTIKLI KÖYÜ İMAR PLANLARI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

  • İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Armutlu Fıstıklı Köyü’nde imar planının katılımcı bir yöntemle yapılması için 1. Halk Katılım Toplantısı’nı gerçekleştirildi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Armutlu’ya bağlı Fıstıklı Köyü’nde bir toplantı gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz’ın katılımı ile düzenlenen toplantıda hedeflenen imar planı hakkında halkın fikirleri alındı. Toplantı hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Onaylı imar planı bulunmayan ve yoğun bir göç baskısı altında bulunan Fıstıklı Köyü için İdaremiz tarafından imar planı çalışması başlatıldı. Çalışmamıza esas olmak üzere 1’inci Halk Katılım Toplantısı Fıstıklı Su Ürünleri Kooperatifi İdari Binasında gerçekleştirildi. Yalova İli için önemli bir turizm potansiyeline sahip Fıstıklı Köyü için halkın görüşü doğrultusunda planlama çalışmalarına başlanılırken, katılımcı planlama modelinin bir örneği gerçekleştirdik. İmar planı çalışmasında katılımcı planlama bakış açısı, kullanıcı kitlesi olarak yerel halkın kendi geleceği için öngörülen mekânı tanımlaması ve biçimlendirmesine olanak sağlanması ile mekânsal aidiyet duygusunun gelişmesine fırsat verir. Halkın söz sahibi olmasına dayanan şeffaf ve işbirlikçi katılım süreci ile yönetim kaynaklı endişelerin giderilmesi, planlama sürecinde yerel halkın görüş ve önerilerinin esas alınması ile gereksinimlerin gerçekçi ve etkin biçimde karşılanmasına olanak tanır” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.